ANNONS

Vegetarisk påskmat – mina bästa tips!

/

Namnlöst-1

Många av er ska säkert iväg på något slags påskfirande i helgen och då slår det ju aldrig fel med lite bra vego-tips! I min familj gör vi en knytis-buffé där alla tar med något, därför kommer många av tipsen vara lämpliga för just buffé. Hoppas ni hittar något bra tips!

IMG_8855

Paj, paj, paj! Pajer i alla dess former och smaker är perfekt till påsk. Det uppskattas dessutom av alla, oavsett om man äter kött eller inte. Den här pajen med broccoli och purjolök är to die for, receptet hittar ni HÄR!

–  Ugnsrostade grönsaker. Titta på collaget högst upp i det här inlägget, hur trevligt ser inte det ut? Sparris, morot, blomkål, broccoli. Toppa med parmesan och en god olivolja. Jättegott att servera som tillbehör till halloumi, någon slags vegofilé eller vegofärsbiffar!

IMG_9303

En vårig, god sallad. Att blanda ner frukt och bär i salladen känns alltid vårigt. Det blir dessutom väldigt snyggt! Man piffar enkelt upp en sallad genom att tillsätta sånt man inte vanligtvis brukar ha i, då känns den snabbt mycket, mycket roligare. Så utgå helt enkelt från vad du brukar ha i dina sallader och byt ut dom ingredienserna! Salladen på bilden hittar ni HÄR.

Pizza bianco. Det här är ett jättebra tips! Gör en pizza med creme fraiche istället för tomatsås. Toppa med en god ost och skjutsa in i ugnen. Sen kan alla toppa med dem dom vill efter tillagningen, på så vis blir både vegos och köttisar nöjda. Vi kommer ha det på buffén imorgon och vi brukar toppa pizzan med picklad rödlök, grönkålschips, honung och annat gott!

IMG_9347

Blomkålsstek med vitvinssås. Ska ni servera någon slags varmrätt så är det här ett superbra alternativ. Den här rätten är välkomponerad, vårig och helt vegansk! Receptet hittar ni HÄR. 🙂

Matiga sallader. Vad sägs om en god, fransk potatissallad, en krämig pastasallad eller en variant med pärlcouscous som bas? Ha i dina favoritgrönsaker och gör en god sås till. Man kommer långt på det!

0
7

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00