ANNONS

Recept: Linsgryta med curry och halloumi

/

Vad slår en riktigt krämig och god linsgryta?! Perfekt till matlådor, billigt för plånboken och mättande på ett skönt sätt! Jag serverade den med halloumi och lite rostade pistagenötter för extra sälta. 🙂

DU BEHÖVER (till två personer):
– 1 paket halloumi
– 1,75 dl röda linser
– 1 gul lök
– 250 ml kokosmjölk
– 6 dl vatten
– 1 tsk curry
– 0,5 tsk gurkmeja
– 0,5 tsk ingefära
– 1 tärning grönsaksbuljong
– En liten påse babyspenat
– Valfritt: Krossade pistagenötter, gärna rostade & saltade


SÅHÄR GÖR DU:
1. Hacka löken fint och fräs i en kastrull tillsammans med curry, gurkmeja och ingefära. Löken ska mjukna, men inte få färg. Använd rikligt med olja, drygt en matsked.

2. Ha i linserna och låt dessa ligga med i kastrullen i någon minut. Tillsätt sedan vatten, kokosmjölk och buljongtärningen.

3. Koka allting på låg värme i 15 minuter, smaka sedan av med salt & peppar. Här kan du även ha ner spenaten så den hinner mjukna ordentligt.

4. Skiva halloumin och stek ordentligt på båda sidorna.

5. Servera linsgrytan toppad med halloumi och rostade pistagenötter. Hur enkelt och gott som helst!

0
3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00