ANNONS

Mathilda Testar – Vegobullar

/

Namnlöst-1

Idag är det onsdag och det betyder att bara en sak här på bloggen: Mathilda Testar! Förra veckan testade jag växtbaserad vaniljyoghurt det inlägget hittar ni HÄR! Den här gången är jag, precis som utlovat, tillbaka med ett nytt test. 🙂

Innan vi kör igång vill jag dra samma disclaimer som tidigare veckor: 1. Mina ord är ingen lag. Du kan såklart uppfatta något helt annorlunda än mig. 2. Att jag tycker mindre bra om en produkt betyder inte att jag aldrig mer kommer använda den, inte kommer göra något framtida samarbete med tillverkaren osv. Då kommer jag säkert bara ha bättre kännedom om produkten och kunna använda den bättre i min matlagning.

IMG_9363

Den här veckan testar jag något som fleeeera av er önskat – nämligen vegobullar! Jag riktade in mig på veganska och sojabaserade bullar, men det finns många andra varianter ute på marknaden. Förhoppningsvis kan det här testat göra dig lite klokare i varje fall! Jag stekte tre i salt och peppar, för det gör jag alltid. Sen smakade jag dem på egen hand och med ketchup 🙂

IMG_9364

Kort om bullarna och deras utseende:

Anammas vegobullar, 24,50 kr/300 g: Bullarna säljs frysta och innehåller 15 g protein per 100 g. De är runda och fina i formen, samt tillverkade i Sverige!

Nybergs Delis Favvobullar, 49,95/900 g: Dessa hittade jag av en slump i kyldisken! I och med den stora förpackningen kommer man troligtvis behöva frysa in bullarna ändå, men det kan absolut vara fördelaktigt att de inte är frysta från början. De innehåller 19 g protein per 100 g och är tillverkade i Sverige!

Hälsans kök Veganska bullar, 38,95 kr/300 g: Även dessa bullar säljs frysta och har en mer oregelbunden form. Detta behöver inte vara negativt, det ger bullarna en mer hemmagjord touch. De innehåller 20 g protein per 100 g och tillverkas i Tjeckien eller Israel.

Namnlöst-1

Och nu över till det mest spännande – smaken! Vilken vegobulle var egentligen godast?

Anammas vegobullar: I tidigare tester har jag givit Anamma lite kritik för den något bitigare konsistensen, men här gör den sig jättebra. Deras vegobullar är mest lika den animaliska produkten sett till konsistens och färg. De har en mörk utsida och en ljusare insida, dessutom med en god löksmak. Sen tycker jag ofta att Anammas lyckas få till en bra umami-ton i sina produkter, även här!

Nybergs Delis Favvobullar: ”Tacos??” har jag skrivit i mina anteckningar, haha! Men de smakar väldigt mycket spiskummin, inte alls som man tänker sig att en gammal hederlig köttbulle ska smaka. Bullarna kan säkert vara goda i andra sammanhang, men jag tycker inte att de funkar som ersättare av den animaliska köttbullen. Dessutom innehåller de väldigt stora sojabitar, vilket inte riktigt föll mig i smaken!

Hälsans kök Veganska bullar: Bullarna från Hälsans Kök fick absolut bäst, krispigast stekyta av alla tre sorterna. Smaken liknar deras schnitzel, den vet ni ju att jag gillar skarpt. Texturen är superbra och jag tycker att dessa smakar godast. Däremot liknar de inte vanliga köttbullar lika mycket som vegobullarna från Anammas.

Så vem är vinnaren då? Smakmässigt – Hälsans Kök. Det är deras vegobullar jag helst kommer steka på till makaroner och ketchup i framtiden. Att de inte tillverkar sina produkter i Sverige ser jag däremot som ett minustecken. I och med det kommer Anammas ikapp, som dessutom lyckats ta fram vegobullar som är riktigt lika det animaliska originalet. Helheten måste jag nog säga att dom tar hem!

1
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00