ANNONS

Två bakverk som smakar semla

/

Namnlöst-1

På tisdag är det fettisdagen och jag är, som ni nog vet vid det här laget, inget fan av semlor. I ett tidigare inlägg har jag uttryckt att jag blir ”upprörd när jag tänker på semlor” – HAHA! Men jag tycker verkligen bara det är en torr bulle fylld med oproportionerligt mycket grädde. Och jag gillar dessutom inte grädde så mycket!

Dessa två bakverk innehåller samma smakkombinationer som en vanlig semla, dvs kardemumma, mandel och kanske lite vanilj. Men de är mycket roligare – det händer mer! De är perfekta vare sig du älskar semlor och bara vill ha mer, eller om du – som mig – vill ha ett alternativ till den klassiska varianten.

Testa något av dessa till på tisdag!

img_4197
img_4202
SEMMEL-CHEESECAKE – Recept: HÄR
Denna cheesecake kräver ingen tid i ugnen, men några timmar i frysen. Den får en konsistens som liknar glass och toppas med sötsalta, karamelliserade mandlar. Löjligt gott!

IMG_8978
IMG_8986
SEMMEL-CUPCAKES – Recept: HÄR
Dessa känner ni säkert igen, jag lade ju upp det här receptet så sent som i tisdags. Att fylla dina cupcakes med mandelmassa gör de saftiga, den fluffiga frostingen på toppen är verkligen pricket över i:et. 🙂

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00