ANNONS

Julbakning: Kladdig saffranskaka

/

IMG_8166

Hej på er – och glad Lucia! Inför tredje advent vill jag tipsa om det här bakverket som är 1. Glutenfritt, 2. Laktosfritt, 3. Jättegott och 4. Busenkelt att göra. Den här kakan är riktigt kladdig/seg i konsistensen, jag serverade den kylskåpskall men jag tror den är minst lika god helt nybakad. Saffran går oväntat bra ihop med hallon, så jag toppade kakan med just det och vispad grädde!

DU BEHÖVER (till en kaka á 24 cm/diameter):
– 100 g smör
– 100 g laktosfri vit choklad
– 1 kuvert saffran
– 1,5 dl mandelmjöl
– 1 dl strösocker
– 2 st ägg
– 1 msk ljus sirap
– 2 tsk vaniljsocker

Övrigt:
– 3 dl vispgrädde
– Ett paket färska hallon

IMG_8172
IMG_8173

SÅHÄR GÖR DU:
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret, ta sedan bort kastrullen från värmen och tillsätt hackad choklad och saffran. Rör om tills chokladen är smält.

3. Rör ner mandelmjöl, strösocker, vaniljsocker och sirap direkt i kastrullen. Blanda allting och tillsätt sedan äggen. Blanda noga till en jämn smet.

4. Häll ut smeten i en form med löstagbar kant. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter, lite beroende på hur du vill ha kakan i konsistensen. Lite längre tillagningstid gör kakan mer såg/brownie-liknande när den svalnat (så gjorde jag den).

5. Låt kakan svalna helt om du vill kunna spritsa ut grädde ovanpå, annars kan du servera den direkt!

Jag spritsade grädden med tyllen 2D från Wilton!

IMG_8174

5
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00