ANNONS

Julbakning: Pepparkaksbakelser

/

IMG_8190

Imorgon är det andra advent och vill ni göra något som helt klart kommer imponera på nära och kära, men som egentligen inte är svårt alls – då är det här något för er! Dessa pepparkaksbakelser är riktigt fina att titta på, men samtidigt barnsligt goda. Jag fick uppfattningen att pappa tyckte det här var ett av mina absolut godaste bakverk någonsin, och då har han smakat på en hel del. 😉

Jag gjorde mina pepparkaksbakelser glutenfria och laktosfria, de är även fria från nötter men kan enligt pepparkaksdegens förpackning innehålla spår av ägg.

DU BEHÖVER (till 8 st pepparkaksbakelser):
– Ett paket glutenfri pepparkaksdeg från märket Fria (SÅ imponerad av denna, mycket godare än jag trodde)
– 2 dl frysta lingon
– 2 msk strösocker
– Till frostingen: 175 g färskost, 2 dl florsocker, 3 dl vispgrädde, 1,5 tsk vaniljsocker, en knivsudd bakpulver

– En spritspåse och valfri tyll. Har du ingen tyll kan du klippa ett hål i en vanlig fryspåse bara, men gör hålet ganska stort.
– En donut-formad, utklippt pappersbit som du kan använda som mall till dina pepparkakor. Det räcker med en! Låt din ”donut” vara ca 3 cm tjock och låt den bli ungefär 10 cm i diameter.

IMG_8187

SÅHÄR GÖR DU:
1. Kavla ut din pepparkaksdeg tunt och stansa ut totalt 16 st donut-formade pepparkakor med hjälp av din pappersform och en liten, vass kniv. Kavla gärna ut degen direkt på ugnsplåten så du inte behöver flytta pepparkakorna innan de gräddas!

2. Grädda enligt instruktionerna på förpackningen, låt svalna.

3. Använd en elvisp och vispa ihop färskost och florsocker till en klumpfri smet.

4. Tillsätt vispgrädde, vaniljsocker och bakpulver. Vispa ihop till en fast frosting som du har ner i spritspåsen. Förvara i kylen tills du ska använda den.

5. Dags för montering! Lägg ut en pepparkaka på ett platt underlag, spritsa ut frosting runtom hela och lägg på ännu en pepparkaka. Repetera samma sak med frostingen. Toppa med frysta lingon som du blandat med strösocker.

Sen är dina juliga pepparkaksbakelser redo att servera! 

IMG_8180

3
4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00