ANNONS

Recept: Julpizza med västerbottenost och grönkålschips

/

img_7822

Pizza på julbordet? Ja, varför inte! Den här pizzan är riktigt bra faktiskt. Sött möter salt på ett jättebra sätt och den är perfekt att dela upp i bitar och ställa fram på julbordet. Det är en pizza blanco med smaksatt créme fraiche i botten. Sen är den toppad med Västerbottenost, balsamico-karamelliserad rödlök, rostade valnötter, krispiga grönkålschips och färska fikon!

DU BEHÖVER (till en pizza):
– En pizzadeg, antingen hemmagjord, färdigköpt eller från en pizzeria
– 2 dl smaksatt creme fraiche, jag använde en sort med cheddar och karamelliserad lök
– 150 g Västerbottenost
– 50 g grönkål
– 2 st fikon
– 50 g rostade valnötter
– En halv rödlök
– Krämig balsamico

IMG_7817
IMG_7823

SÅHÄR GÖR DU:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att göra dom superenkla grönkålschipsen! Bryt grönkålen i mindre bitar och blanda med lite olivolja och salt. Baka i ugnen 7-8 minuter och låt svalna.

2. Kavla ut din pizzadeg och förgrädda i ca 7 minuter. Jag vill aldrig att min botten ska vara degig i mitten.

3. Bre ut den smaksatta creme fraichen ovanpå din pizzabotten och toppa med riven Västerbottenost. Snåla inte! Ställ in pizzan i ugnen igen, den behöver gräddas i ca 10-12 minuter.

4. Medans kan du steka rödlök i smör och salt tills den mjuknat och fått fin färg. Tillsätt krämig balsamico och stek på medelhög värme i ytterligare några minuter. Ställ åt sidan.

5. Ta ut pizzan från ugnen och toppa med grönkålschips, karamelliserad rödlök, rostade valnötter och färska fikon. Julbordet är räddat!

IMG_7820

2
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00