ANNONS

Grundrecept: Hemmagjord pesto

/


En sån där sak som nästan alltid finns i min kyl hemma är pesto, det är extremt mångsidigt och väldigt gott. Det är absolut dyrare att göra sin egna pesto än att köpa färdig i matbutik. Men smakerna är å andra sidan betydligt mycket godare och man slipper dessutom potatis och andra tillsatser som vanligtvis adderas för att fylla ut butikspesto. W O W, I’m never going back, haha! Receptet kommer ifrån Zeta’s hemsida och det var verkligen så bra.

DU BEHÖVER (till en burk á 15 x 15 cm): 
– 2 krukor färsk basilika
– 50 g pinjenötter
– 2 dl god olivolja
– 100 g parmesanost
– 2 st vitlöksklyftor
– Salt & peppar
– En glasburk med förslutande lock

SÅHÄR GÖR DU:
1. 
Rosta pinjenötterna till gyllenbrun färg i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.

2. Riv parmesanosten fint.

3. Mixa basilika, pinjenötter, vitlök och olivolja i en mixer eller matberedare.

4. Ha ner blandningen i en bunke, den ska vara ganska lös vid det här laget så få inte panik.

5. Ha ner den rivna parmesanosten i bunken och blanda ordentligt med en sked/slickepott/liknande. Smaka av med salt & peppar och förvara peston i glasbruken i kylen.

Jag vet inte exakt hur länge den håller, men se till att täcka den med ett tunt lager olivolja upptill så vet jag att den håller längre. Ni får lukta och smaka er fram! Är man rädd för att få slänga massor så går det ju självklart lika bra att halvera receptet och göra en mindre sats.

0
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00