ANNONS

Recept: Ugnsbakad sötpotatis

/

Img 4265

Men alltså ursäkta mig, hur gott ser inte det här ut?! Så otroligt färgglatt och dessutom riktigt smakrikt. Som ytterligare ett plus i kanten så är den här rätten busenkel att göra, den kräver knappt någon tillagning alls! Den här maträtten består utav ugnsbakad sötpotatis, fajitakryddade kikärtor, smulad fetaost och sen är allting toppat med granatäpplekärnor. Extra gott är det att pressa lite limesaft ovanpå!

Det här receptet räcker till två potatishalvor, som på bilden med andra ord. Min sötpotatis var väldigt stor och med en sallad eller liknande till så räcker detta nog till två personer. Är potatisen mindre kan man säkert äta allt själv!

DU BEHÖVER (till en-två personer):
– En stor sötpotatis
– Ca 200 g kikärtor (avrunnen vikt)
– En kryddmix ”Fajita”
– Ca 100 g fetaost
– En näve granatäpplekärnor, det finns att hitta fryst
– En lime

SÅHÄR GÖR DU:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela sötpotatisen i två delar, använd en gaffel för att nagga lite hål på den och krydda sedan med salt & peppar. Tillaga i ugnen i ca 30 minuter.

2. Häll av spadet från kikärtorna och skölj dom i en sil. Fräs i en stekpanna tills de mjuknat och fått lite färg, tillsätt sedan Fajita-mixen och lite vatten. Stek i ytterligare någon minut och ta sedan bort pannan från plattan.

3. Ta ut potatisen från ugnen, fördela ut kikärtorna ovanpå. Toppa med smulad fetaost, granatäpplekärnor och limesaft – sen är maten redo att avnjutas!

0
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00