ANNONS

Recept: Quorn-enchiladas

/

Img 7574

I princip alla mina recept är väldigt vardagliga, med det menar jag att de är lättlagade och går hyfsat snabbt. Men det här är ”next level vardagsmat” – den här rätten är SÅ enkel att slänga ihop! Jag gör den ofta här hemma, men har aldrig lyckats ta bra bilder på det färdiga resultatet. Det är i varje fall enchiladas fyllda med tacokryddad quorn och tillbehör, här väljer du själv vad du gillar. 🙂

DU BEHÖVER (till två-tre personer):
– 6 st tacobröd
– 600 g (ett stort paket) quornfilé
– 1 gul lök
– 3,5 dl créme fraiche
– 1 paket tacokrydda
– 150 g riven ost
Valfria tillbehör. jag hade guacamole, tomat, paprika och majs

Img 7571

SÅHÄR GÖR DU:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina quornfiléerna och skär dom i små bitar (OBS! Det funkar utmärkt att använda quornbitar också, men jag tycker filéerna är saftigare).

2. Hacka löken och stek den tillsammans med quornfiléerna, de ska få lite stekyta och bli helt varma.

3. Blanda créme fraiche och tacokrydda i en bunke, ha sedan ner quornbitarna i bunken och blanda.

4. Fördela ut quornfyllningen i tacobröden och rulla ihop. Strö över riven ost ovanpå tacobröden och ställ in i ugnen i ca 5-10 minuter. Osten ska smälta och få fin färg, men i övrigt är ju allt redan tillagat.

Servera dina enchiladas tillsammans med goda tillbehör!

Img 7572

1
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00