ANNONS

En dag på Ulriksdahl

/

Img 7621

I helgen var jag och Oskar på Ulriksdahls slottträdgård, det är precis som det låter en trädgård som ligger i anslutning till Ulriksdahls slott (det ligger åt Solna-hållet)! Jag blev tipsad av Emelie att åka hit och nu vill jag tipsa alla er om att göra detsamma, det var så mysigt där!

Img 7620
Img 7608
Img 7585
Img 7617

Först gick vi runt inuti alla växthus som finns, där kan man köpa med sig blommor, plantor och träd hem. Vi behövde inga inomhusväxter just då, men det fanns mycket fint!

 5b9f9b17bb85e 5b9f9b17bb8a5namnlost 1.jpg
Img 7634
Img 7646

Sen rörde vi oss ut mot det vi egentligen kom dit för; trädgårdslandet. Här kan man gräva/rycka upp sina egna grönsaker som man sedan betalar i kilopris. Det fanns flera olika sorters äpplen, kryddor, lök, potatis, rotfrukter och andra grönsaker. Vi köpte med oss rotselleri, palsternacka, potatis och timjan – det tänkte jag laga något gott på i veckan. Priserna är högre i butik, men det är väldigt närodlat och dessutom riktigt kul!

0
3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00