ANNONS

Vegetarisk husman: Svampfyllda rullader

/

Img 7518

Sorgligt nog så är det här mitt sista vegetariska husmanstips i min lilla serie. Med det sagt så ville jag ju såklart att det sista receptet skulle vara bra – och den här rätten blev verkligen bra. Oxrullaaaaader (med riktigt divig dialekt) är en typiskt svensk rätt och inspirationen kommer ifrån Jävligt Gott. Hans blev något snyggare än mina som sprack något, men jag vågar lova att mina smakar minst lika bra.

Jag fyllde mina rullader med svamp, lök och smaksatt påMackan. Sen serverade jag dom med en gräddsås och ugnsrostad potatis. Den här rätten impar på vem som helst vet ni vad det bästa är? Den är helt vegansk!

DU BEHÖVER (till två personer):
– Potatis för två personer
– Ca 350 g tinad formbar färs från Anamma (HÄR)
Till fyllningen: Ett halvt paket påMackan med smak av vitlök och gurka, 10 st champinjoner och en halv gul lök
– 5 dl iMat från Oatly
– 1 msk soja
– 1 tärning svampbuljong
– 1 msk lingonsylt + lingonsylt till servering

Img 7512

SÅHÄR GÖR DU:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisen i halvor eller mindre bitar beroende på storlek. Tossa i olja och valfria kryddor i en bunke, ställ in i ugnen.

2. Börja med rulladerna! Dela upp färsen i fyra högar. Tryck ut en bit färs mellan två lager plastfolie tills den är tunn och platt. Här är det viktigt att färsen är helt tinad, det är dessutom väldigt viktigt att den är tinad i rumstemperatur, det går inte att fuska och använda mikron.

3. Stek varje rullad i lite margarin, det räcker med någon minut per sida. Krydda gärna med salt & peppar. Lägg rulladerna åt sidan så länge.

4. Spara stekfettet i pannan som blivit kvar och tillsätt iMat och soja. Låt detta koka upp innan du adderar buljongtärningen och lingonsylten. Smaka av med salt & peppar.

Img 7521

5. Nu kan du gå över till att göra fyllningen! Hacka champinjonerna och löken och fräs i en stekpanna. Krydda med valfria kryddor, jag använde salt, peppar och timjan.

6. Bre ut påMackan längs mitten av varje rullad. Fördela ut fyllningen och rulla sedan försiktigt ihop rulladerna. Här sprack mina lite, men det gör ju egentligen ingenting.

7. Lägg dina rullader i såsen och låt puttra i 7-10 minuter innan potatisen är klar. Sen är det dags för servering!

Img 7516

0
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00