ANNONS

Vegetarisk husman: Vegansk potatis- och purjolökssoppa

/

Img 7383

Veckans vegetariska husmansrätt är potatis- och purjolökssoppa, en rätt som redan är vegetarisk i grund och botten. Därför valde jag att utveckla den lite! Jag gjorde den vegansk genom att använda iMat istället för grädde, dessutom så gjorde jag aubergine-bacon att toppa allting med. Det ska jag verkligen göra om! Det här är för i övrigt en så sjukt underskattad rätt, vet ni hur gott det är med potatis- och purjolökssoppa eller?!

DU BEHÖVER (till två personer):
– 750 g mjölig potatis
– 3/4 purjolök (men här spelar storleken såklart roll)
– 7,5 dl vatten
– 2 st tärningar grönsaksbuljong
– iMat efter tycke och smak, jag använde ca 1,5 dl
– Salt & peppar

Till aubergine-baconet:
– En halv aubergine
– Till marinaden: 0,5 dl olivolja, 2 msk sirap, 1,5 tsk liquid smoke (HÄR), 1 tsk kinesisk soja, salt & peppar

Img 7386
Img 7370

SÅHÄR GÖR DU:
1. Börja med aubergine-baconet: Sätt ugnen på 125 grader. Skiva aubergine så tunt du kan och dela varje skiva på längden. Vispa ihop marinaden i en bunke, tänk på att salta den riktigt ordentligt. Lägg sedan ner auberginen i marinaden.

2. Se till att varje skiva täcks ordentligt innan du lägger upp dom tätt intill varandra på en plåt. Ställ in i ugnen i ca en timme, eller tills ditt ”bacon” känns krispigt. Låt det svalna i rumstemperatur innan du skär det i mindre bitar.

3. Gör sedan soppan: Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Strimla purjolöken och använd gärna blasten för att ge soppan en fin grön färg.

4. Låt potatisen och löken koka i en kastrull tillsammans med vatten och buljongtärningar tills potatisen känns helt mjuk. Ta då soppan åt sidan och mixa den slät med stavmixer.

5. Tillsätt iMat och smaka sedan av soppan med salt & peppar.

Servera din soppa tillsammans med ditt aubergine-bacon, toppa gärna med lite extra iMat på toppen för dekorationens skull!

Img 7380

0
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00