ANNONS

Vegetarisk husman: Knapriga quornpinnar

/

Img 7238 5b86d6ade88e5

Den här veckans vegetariska husman är fiskpinnar utan fisk, istället är dom gjorda på Quorn! Dom är knaprigt panerade och serverade med hemmagjort potatismos och en remouladsås, en barnsligt god kombination. Oskar fick en matlåda med denna rätt och jag vill skylta med att det här inte är superbra rätt att värma upp dagen efter. Tydligen hade mina Quornpinnar tappat all sin textur och knaprighet. Men som sagt; ruggigt goda om man äter dom direkt!

DU BEHÖVER (till 2 personer):
– 5 st quornfiléer, detta ger 5 st Quornpinnar var
– Till paneringen: Mjöl, 2 st ägg, ströbröd
– o,5 kg mjölig potatis
– 1 dl mjölk
– Ca en matsked smör
Till remouladsåsen: 2 dl créme fraiche, 0,5 dl majonäs, 0,5 dl bostongurka, curry efter tycke och smak, salt & peppar
– Eventuellt lite stekta sockerärtor till serveringen

Img 7234
Img 7233

SÅHÄR GÖR DU:
1. Skala potatisen noga, du vill inte ha några mörka prickar i ditt mos. Koka potatisen mjuk.

2. Gör såsen genom att blanda ihop ingredienserna och smaka av. När du är nöjd kan du ställa in remouladsåsen i kylen tills det är dags för servering.

3. Tina dina Quornfiléer och skär dom i två delar på längden.

4. Lägg upp mjöl och ströbröd på varsin tallrik, salta tallriken med ströbröd ordentligt. Vispa upp äggen i en liten skål. Doppa Quornfiléerna först i mjöl, sen i ägg, sen i ströbröd, sen ytterligare en gång i äggen och slutligen en sista gång i ströbrödet. Lägg åt sidan så länge.

5. Gör klart potatismoset genom att pressa/stompa potatisen och addera smör och mjölk. Blanda noga och smaka av med salt och vitpeppar. Låt stå under lock.

6. Stek Quornpinnarna i smör tills de fått en fin och knaprig utsida. Servera dina nystekta fiskpinnar utan fisk tillsammans med det hemmagjorda moset och din remouladsås!

Img 7237

3
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00