ANNONS

Frost-tårta

/

Img 7193

Igår hade Olivia sitt 4-års kalas och hon hade beställt en tårta med Frost-tema av mig. Jag bestämde mig då för att för första gången testa att täcka tårtan med sockerpasta – och här har ni resultatet. Inte så dum, eller vad säger ni? För att vara min första gång så är jag absolut nöjd, jag vet dessutom vad jag hade kunnat göra annorlunda för ett bättre resultat. Det känns skönt! Jag kanske får dela med mig av mina egna tips i ett eget inlägg?

Img 7199
Img 7192

Men tillbaka till själva tårtan! Jag gjorde den glutenfri med ett jättebra recept på tårtbotten som jag definitivt kommer fortsätta göra. Jag hittade det på Jessica Frejs blogg och det var superenkelt! Jag gjorde två satser av receptet nedan, varje sats delade jag sen i två. Jag hade alltså fyra bottnar totalt!

DU BEHÖVER (till en form á 24 cm/diameter):
– 6 st ägg
– 3 dl socker
– 3 dl potatismjöl
– 2,25 tsk bakpulver
– 2 tsk vaniljsocker

SÅHÄR GÖR DU:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt och vitt. Detta tar minst 5 minuter med elvisp.

2. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke, vispa sedan ner dom i äggblandningen.

3. Häll ner smeten i en form med löstagbar kant. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Låt sedan kakan stå till sig i ca 10 minuter i formen innan du lossar på den löstagbara kanten. Förvara gärna tårtbotten i frysen, den är dessutom mycket enklare att dela om den är fryst.

Img 7208
Img 7213

Jag fyllde tårtorna med vaniljmousse, hallonsylt och flädermoussse. Sen spacklade jag tårtan med marängsmörkräm och täckte den med blå och vit sockerpasta. Alla detaljer runt om tårtan är vit sockerpasta, förutom den blåa ”isen”.

SÅHÄR GÖR DU BLÅ ”IS”:
1. Koka upp 1,1 dl vatten, 4,2 dl socker och 2 dl vit sirap till 154 grader, här behöver man alltså ta hjälp utav en kökstermometer.

2. Ta kasstrullen bort från värmen och blanda ner blå färg. Jag använde en gelfärg som hette ”Sky Blue” men jag tror säkert att vanlig karamellfärg funkar också.

3. Häll ut ”isen” i en ugnsform som är ca 30 x 20 cm och låt stelna. Knacka sedan sönder ”isen” och placera på din tårta!

Är ni intresserade av mer ingående beskrivningar eller recepten på fyllningarna? Släng iväg en kommentar här så får ni det!

4
8

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00