ANNONS

Vegetarisk husman: Korvstroganoff

/

Img 7035

Korvstroganoff – en riktig svensk klassiker. Löjligt gott, löjligt enkelt och löjligt lämpligt för matlådor. 😉 Många andra vegetariska varianter görs på halloumi, vilket också blir supergott. Men jag har hittat en produkt från Pärssons som dom kallar för ”Middagskorv” och den mina kära lyssnare, den är revolutionerande. Den ser ut, luktar- och smakar som falukorv, att äta den såhär eller tillsammans med makaroner och ketchup är vegetarisk matglädje för mig. Såhär ser Middagskorven ut, jag hittade den på Hemköp.

DU BEHÖVER (för 2 personer):
– En Middagskorv á 300 g från Pärssons
– Ris för två personer, jag använde Långkornigt
– 1 liten gul lök
– 2,5 dl matlagningsgrädde
– 0,5 dl mjölk
– 1,25 dl tomatpuré
– Salt, peppar och lite persilja (kan uteslutas)

Img 7037
Img 7036

SÅHÄR GÖR DU:
1. Koka riset enligt angivelserna på förpackningen. Det gör inget om det blir färdigt före det andra, det kan stå kvar i kastrullen isåfall.

2. Finhacka löken och skär upp middagskorven i smala strimlor. Fräs löken i smör tills den mjuknat, den ska dock inte få färg.

3. Addera korven och stek den ganska hårt, jag gillar när den fått en del stekyta.

4. Addera tomatpuré och matlagningsgrädde, låt detta koka upp och blandas. Ha slutligen i mjölken och låt detta puttra i några minuter.

5. Smaka slutligen av såsen med salt och peppar innan du serverar din korvstroganoff tillsammans med riset!

Img 7041

2
5

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00