ANNONS

Veckans recept: Vegansk tomatpaj

/

Img 7011

Jag scrollade runt på olika hemsidor och såg att Ica gjort en vegansk paj som bland annat innehöll tomater, jag tyckte den såg supergod ut och bestämde mig för att göra en egen variant! Jag fyllde den med soltorkade tomater, oliver, vitlök och massa annat gott, sen toppade jag den med färgglada tomater. Den blev inte bara väldigt estetiskt fin, utan väldigt god. Lagar du den här till middag ikväll har du matlådor flera dagar framöver. 🙂

DU BEHÖVER (till en normalstor paj):
Till pajskalet:
– 125 g mjölkfritt margarin
– 3 dl vetemjöl
– 1 nypa salt
– 1 msk vatten

Till fyllningen: 
– 1 liten rödlök
– 2 st vitlöksklyftor
– 8 st soltorkade tomater
– 130 g oliver (avrunnen vikt) av valfri sort
– 250 g cocktailtomater, gärna i olika färger
– 3,5 dl havregrädde
– 0,75 dl vetemjöl
– 150 g riven vegansk ost, jag använde denna
– Salt, peppar och oregano

Img 7005

SÅHÄR GÖR DU:
1. Börja med att göra pajskalet! Mixa kylskåpskallt margarin och vetemjöl i en matberedare tills det blandats och blivit smuligt.

2. Addera vatten och salt, mixa sedan snabbt ihop allt till en jämn deg.

3. Tryck ut degen i en pajform och nagga botten rejält med en gaffel. Ställ in formen i kylen i 30 minuter, medans kan du värma upp ugnen till 225 grader.

4. Förgrädda pajskalet i 10 minuter, låt det sedan svalna medans du gör fyllningen.

 5b71b71d0c5f6 5b71b71d0c65anamnlost 1.jpg
Img 7000

5. Finhacka löken, pressa vitlöken och dela oliverna i två delar. Fräs i olivolja i ca 2 minuter och strö sedan på mjölet.

6. Häll på havregrädden och sänk värmen, blanda sedan ordentligt och låt fyllningen tjockna under omrörning.

7. Krydda av fyllningen med salt, peppar och oregano. Snåla inte med kryddorna! Ta bort stekpannan från värmen, addera finhackade soltorkade tomater och den rivna osten.

8. Häll ner fyllningen i det förgräddade pajskalet och toppa med cocktailtomater, grädda sedan i ugnen i 30 minuter. Låt pajen stå till sig i ungefär en timme innan servering!

Img 7004

1
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00