ANNONS

Vegetarisk husman: Veganska raggmunkar

/

Img 6912

Då är det dags för mig att kicka igång min miniserie med vegetariska tappningar på typiskt svenska maträtter! Jag har fortfarande inte bestämt hur många veckor i rad jag kommer göra detta, men som det ser ut nu blir det sex goda rätter under sex veckors tid. Först ut är raggmunk, en sjukt underskattad rätt som är riktigt god och riktigt billig. Vad är nytt med min variant? Jo, först och främst är raggmunkarna veganska och gjorda utan ägg. Det var inga problem och blev minst lika gott, jag kommer aldrig gå tillbaka till att göra dom på annat sätt. Tack Vegokäk för inspirationen!

Sen serverade jag mina raggmunkar med sojabacon istället för den vanliga varianten! Sojabaconet från Hälsans Kök är inte veganskt utan innehåller äggvitepulver, så vill du göra måltiden helt vegansk kan du servera dina raggmunkar med ”bara” sylt, nån god svamp eller ett sojabacon som inte innehåller ägg.

Img 6919

DU BEHÖVER (till 8 st raggmunkar):
– 3,75 dl havremjölk
– 3 dl vetemjöl
– ca 8 st potatisar av mjölig sort. Storleken kan skifta väldigt mycket här, men jag använde 8 st mellanstora potatisar.
– 1,5 tsk bakpulver
– Salt
Till serveringen: Sojabacon och lingonsylt, eller något annat man tycker om

Img 6917
Img 6920

SÅHÄR GÖR DU:
1. Vispa ihop havremjölk och mjölet ordentligt tills du inte ser några klumpar.

2. Riv potatisen grovt och krama ur den ganska ordentligt. Tillsätt potatisen till mjölblandningen och blanda allting.

3. Salta smeten ordentligt och klicka sedan ut plättar i stekpannan som är mellan 10-15 cm i diameter. Snåla inte med olja eller margarin!

4. Stek raggmunkarna ordentligt så de har en fin stekyta. När du håller på de sista kan du fräsa på ditt sojabacon i en annan stekpanna.

5. Servera de frasiga raggmunkarna tillsammans med sojabacon och rikligt med lingonsylt. Det här är definitivt med på min topp 5 över mina mest lyckade rätter – det behöver inte vara svårare än såhär!

0
3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00