ANNONS

Veckans recept: Hemmagjord lemonad

/

Vad passar bättre såhär i sommarvärmen än en god lemonad? Jag gillar min lemonad riktigt söt och syrlig på samma gång och för att få den precis som jag gillar så kokade har ihop min egna. Det var förvånansvärt lätt med ett fåtal ingredienser! Den här varianten innehåller koncentrerad jordgubbssaft, man kan självklart använda sig av färska bär också. Beroende på vilken saft du använder så kan färgen på slutresultatet variera lite, är du inte nöjd med färgen kan du alltid tillsätta lite karamellfärg av något slag.
DU BEHÖVER (till ca 1,5 liter):
– 16 dl vatten
– 8 st citroner
– 2 dl socker
– Koncentrerad jordgubbssaft, ha i lite i taget och smaka av. Vågar inte ge några mått här då alla koncentrat är olika starka.
– Eventuellt karamellfärg


SÅHÄR GÖR DU:
1. Skär av skalet på 4 st citroner. Se till att inte få med för mycket av det vita.

2. Koka upp i en kastrull tillsammans med vattnet och sockret. Ta bort från värmen när det kokar och låt sedan blandningen svalna.

3. Pressa saften från alla åtta citroner, sila bort eventuella kärnor som kommit med. Ha ner citronsaften i den nedkylda sockerlagen och blanda ordentligt.

4. Ha ner jordgubbssaft och rör om noga mellan avsmakningarna. Ställ in lemonaden i kylen så den är rejält kall, sen är den redo att serveras! Så sjukt gott!

1
3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00