ANNONS

Veckans recept: Vitlöksfyllda champinjoner

/


Det här är ursprungligen en supergod förrätt som jag & Oskar gör ganska ofta. Då serverar vi de ugnsgratinerade svamparna som dom är tillsammans med en skiva bröd. Jag tänkte att de nog skulle vara goda som huvudkomponent i en annat sammanhang också – and I was right. 😉 Champinjonerna är fyllda med vitlök och persilja, ligger i en något stark sås och serveras med vildris. Supergott och lättlagat!

DU BEHÖVER (till två personer):
– 10-15 st champinjoner beroende på storlek
– 2 nävar broccoli, fryst fungerar utmärkt
– Vildris för två personer
– Till svampfyllningen: 100 g smält smör, 2 st vitlöksklyftor, 2 msk finhackad persilja (fryst funkar), salt & peppar
Till såsen: 4 dl matlagningsgrädde, 1,5 msk mango chutney, 1 tsk sambal olek, 1-2 tsk soja beroende på sort, 1 tärning grönsaksbuljong, salt & peppar


SÅHÄR GÖR DU:
1. Börja med att göra de fyllda svamparna. Sätt ugnen på 200 grader. Vicka loss ”svampstjälken” från varje svamp och finhacka dessa. Pressa vitlöksklyftorna, hacka persiljan, smält smöret och blanda sedan ihop detta i en liten bunke. Krydda med salt & peppar.

2. Fördela fyllningen i svamparna som nu har en perfekt lite grop att fylla. Ställ in i ugnen i 25-30 minuter!

3. Koka riset enligt angivelserna på förpackningen.

4. Nu är det dags att göra såsen! Fräs broccolin i lite olja i en stekpanna, låt dom mjukna något (om du använder fryst broccoli alltså). Tillsätt mango chutney, sambal olek och soja och låt detta fräsa i någon minut innan du slutligen tillsätter grädden.

5. Vänta tills grädden kokat upp innan du har ner buljongtärningen, avvakta med salt & peppar innan denna har blandats med resten av såsen. Krydda sedan efter tycke & smak.

6. Ta ut de färdiga svamparna ut ugnen och ställ ner dom i stekpannan med såsen. Sen är rätten redo att servera tillsammans med riset!

0
4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00