ANNONS

Veckans recept: Ugnsbakad pumpasallad

/


Veckans recept är – hör och häpna – en sallad. Det händer inte ofta, men den här blev så himla god!! Mina kriterier för en lyckad sallad är: 1. Att den ska ha många olika smaker, 2. Att den ska ha mycket sås/dressing/dylikt och 3. Att den ska vara mättande. Sallader som man lagar hemma blir ofta lyckade för att man uppfyller dessa krav, medans sallader på restaurang sällan blir bra för att dom inte gör det.

Den här salladen innehåller ugnsrostad butternutpumpa, den kan också bytas ut mot sötpotatis om man föredrar det. Den innehåller även fetaost, granatäpple, valnötter och en hemmagjord persijlepesto.


DU BEHÖVER (till 2 personer):
– Valfri bladsallad
– 1 st mindre butternutpumpa
– Ett halv paket fetaost
– ca 12 st naturella valnötter
– En näve granatäpplekärnor
– Till persiljepeston: 0,5 dl finhackad persilja (fryst funkar utmärkt), 0,5 dl olja, 1 st vitlöksklyfta, ytterligare 3 st valnötter, salt & peppar

SÅHÄR GÖR DU:
1. Börja med att tillaga pumpan. Sätt ugnen på 225 grader, skala pumpan och skär den i mindre bitar. Lägg den i en ugnsform och ringla över olivolja, krydda avslutningsvis med salt & peppar. Ställ in i ugnen i 25-30 minuter.

2. Nu är det dags att göra peston! Mixa persilja i en mixer tillsammans med olja, vitlök och valnötter. Smaka av innan du kryddar peston med salt & peppar.


3. Lägg ut en bädd av bladsallad på dina tallrikar, smula över fetaost, grovhackade valnötter och granatäpplekärnor. Ringla gärna över lite olivolja på salladen – allt för att minimera risken att det blir torrt. 😉

4. Toppa allting med den ugnsbakade pumpan och din hemmagjorda pesto. Ready to serve!

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00