ANNONS

Recept: Pasta Pomodoro


Som vegetarian är det här en sån rätt jag ofta äter på restaurang, men den är sällan riktigt bra om jag ska vara helt ärlig. Jag pratar såklart om klassikern Pasta Pomodoro. Den saknar kryddor och den saknar djup, trots att det egentligen är ganska lätt att göra en riktigt god tomatsås. Mina två nyckelingredienser, som jag för guds skull inte snålar in på, är vitt vin och tomatpuré. Vinet ger såsen en syra och tomatpurén fördjupar tomatsmaken. Sen blir självklart resultatet ännu bättre om du låter såsen puttra länge på spisen!

TILL TVÅ PERSONER BEHÖVER DU:
– 250 g färsk pasta (eller annan valfri sort)
– 1 liten gul lök
– 1-2 klyftor vitlök beroende på storlek
– 4 msk tomatpuré
– 1,5 dl vitt vin (är du under 20 år så går det att hitta matlagningsvin i de flesta matbutiker)
– En halv burk finkrossade tomater
– ca 10 st cocktailtomater
– Rikligt med salt och peppar
– Parmesanost och persilja till servering

SÅHÄR GÖR DU:
1. Finhacka den gula löken och pressa vitlöken i en kastrull. Fräs löken i olja tillsammans med tomatpurén, den ska mjukna ordentligt men inte få färg.

2. Tillsätt det vita vinet, låt detta puttra i någon minut innan du tillsätter de finkrossade tomaterna. Låt nu såsen puttra så länge du har tid med, jag lät min sås stå på spisen i ca en timme (men självklart blir den jättegod även om du inte hinner låta den puttra något alls!).

3. Dela cocktailtomaterna och ha ner dessa i såsen ungefär 10 minuter innan servering. Jag gillar när dom är mjuka, men jag vill ändå att dom ska hålla formen någorlunda och inte vara helt mosiga.

4. Koka pastan och smaka av såsen med salt och peppar. Servera rätten tillsammans med grovriven parmesanost och lite finhackad persilja på toppen!

Sen är maten färdig att avnjutas! 

1
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00