ANNONS

Ärtpuckar med bulgursallad

/

Är ni sugna på en riktigt god lunch eller middagsrätt? Jag köpte hem dessa ärtpuckar med soltorkade tomater från Coop på ren chansning och blev SÅ positivt överraskad. Inte alls sådär torra och mjöliga som många vegetariska biffar lätt kan bli, dom här är knapriga och smakrika. Jag kommer definitivt köpa hem dessa igen! Som ett extra plus i kanten är dom veganska. 🙂

Den här gången gjorde vi en bulgursallad till puckarna och till det hade vi lite chipsdipp som blivit över från i helgen. Underskatta inte det – det är ett perfekt sätt att ta hand om överblivna rester! 🙂

DU BEHÖVER:
– 6-8 st ärtpuckar (beroende på hur många man tror sig orka)
– Bulgur för två personer
– 1 st tärning grönsaksbuljong
– Ca 8 st cocktailtomater
– En stor näve ruccola
– En liten röd lök
– 1 dl granatäpplekärnor (finns att köpa frysta)
– Valfri sås, vi använde dippen ”Ranch”

1. Koka bulguren enligt instruktionerna på förpackningen, addera buljongtärningen i vattnet. Låt sedan denna stå kvar i kastrullen tills det är dags att blanda ihop salladen.

2. Hacka tomater och lök, blanda tillsammans med ruccola och granatäpplekärnor i en bunke.

3. Addera bulguren och ha gärna ner några droppar olivolja innan du blandar ihop allting.

4. Stek ärtpuckarna i lite olja och servera tillsammans med bulgursalladen och din valfria sås!

4
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00