ANNONS

196. Porr & feminism

/


Har ni lyssnat på veckans avsnitt ännu? Den här veckan tar vi upp ett ämne vi nog aldrig riktigt berört tidigare – nämligen porrindustrin. Ni kommer säkert märka att vi inte är överdrivet erfarna inom ämnet, men fokus ligger mer på den eventuella problematiken. Kan det finnas ett samband mellan den nutida våldtäktskulturen och den våldsinspirerade porrindustrin som väldigt många (framförallt killar) exponeras för i tidig ålder? Vad gör den med ens syn på samtycke? Hur lär den, rent generellt, killar om vad tjejer gillar ‘på riktigt’? Kan man vara feminist och vara för porr? Självklart finns det inget generellt svar på den här frågan men diskussionen blir väldigt intressant!


Sen vill jag även komma med lite podd-tips såhär på onsdagsförmiddagen! Jag lyssnar ju på mycket poddar och har perioder där jag gillar olika saker. Here it goes:
Rättegångspodden. En klassiker. 😉 Väldigt välgjord och spännande, sen tycker jag absolut att vissa avsnitt blir mer spännande än andra beroende på vilket brott det gäller. På bilden ovan ser ni att jag lyssnar på ”Styckmordet i Boden” och dom avsnitten är väldigt bra.

Alice & Bianca: Har du sagt A får du säga B. Dom allra flesta av er lyssnar säkert redan på Alice och Bianca, am I right? Den är i varje fall väldigt rolig och jag hoppas att dom har tillräckligt många juicy stories för att hålla på länge! 😉 Jag tycker dessutom det är väldigt kul när det går bra för andra poddar som görs av unga kvinnor!

Redgert/Dietz. Det här är Daniel Redgert’s och Margaux’s podcast som känns väldigt etablerad även fast den bara funnits i några veckor. Jag gillade verkligen Daniel tidigare podd också, men jag håller med många andra om att man får se en helt ny sida av Daniel här. Dom kompletterar liksom varandra väldigt bra helt enkelt!

– Schulman Show. Jag är nog en av få som aldrig riktigt fastnat för Alex & Sigges podd, antagligen för att jag inte kan relatera till särskilt mycket av vad dom pratar om. Men den här älskar jag och mitt favoritavsnitt hittills är helt klart det med Zara Larsson! Det är en väldigt välgjord intervjupodd med flera återkommande segment. Jag väntar i hemlighet fortfarande på att någon av våra frågor ska komma med i ”Podcast-tombolan”! 😉

1
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00