ANNONS

Grekisk halloumisallad

/

Eller okej, det enda grekiska med denna rätt är väl egentligen tzatzikin. 😉 Men ändå, den här salladen får en grekisk touch i alla fall. I själva salladen hade jag Bistro-mix (en sån där påse), paprika, fantastico-tomater, majs, rödlök, pinjenötter, gurka och förkokt bulgur. Jag dressade den med olivolja, krämig balsamico och italiensk salladskrydda.

Halloumin delade jag skivor och la i en bunke, i den hade jag sen i 0,5 dl sweet chili-sås och en skvätt soja. Låt detta ligga så länge du kan, jag tror min halloumi låg i marinaden i drygt 30 minuter. Marinerad halloumi är verkligen supergott, har ni inte testat det ännu – gör det!

I tzatzikin hade jag: 2,5 dl matlagningsyoghurt, en halv gurka, 2 st vitlöksklyftor, en nypa salt & lite olivolja. Tzatziki är ju verkligen hur enkelt som helst att göra, man blandar ju bara ihop ingredienserna till en sås och det smakar SOMMAR.

Har man ingen fantasi till kvällens middag/dagens lunch så är detta ett hett tips från min sida, det är dessutom en perfekt matlåde-rätt som går att göra mycket av när man ändå är igång!

3
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00