ANNONS

Vardagsmiddag: Vegofilé med rotmos & haricot verts

/

När jag lagade den här middagen var jag tvungen att skicka en bild till pappa, för aldrig hade han nog kunnat tro att jag skulle stå och laga rotmos till middag. Haha! Men det är så sjukt underskattat, vet ni hur gott det är med rotmos eller?? Rotfrukter är dessutom så himla tacksamt för plånboken i och med att det är väldigt billigt!

TILL TVÅ-TRE PERSONER BEHÖVER DU:
– 4 st potatisar
– 2 st morötter
– En stor palsternacka
– ca 25 g smör
– ca 0,5 dl mjölk
– Salt, vitpeppar och (frivilligt) lite muskotnöt

1. Skala alla rotfrukter och dela i jämnstora, mindre bitar. Desto mindre bitar, desto kortare koktid.

2. Koka i saltat vatten tills bitarna känns genomkokta, för mig tog det ca 15-20 minuter.

3. Använd en stavmixer för att mosa rotfrukterna. Koka sedan upp mjölk, smör och kryddor i en kastrull och tillsätt i rotfruktsmoset. Mosa ytterligare till önskad konsistens, smaka av och ställ åt sidan.

Filéerna jag använde kommer från Hälsans Kök, jag tror att dom förändrat sitt recept lite ganska nyligen och dom är verkligen så goda nu. Detsamma gäller schnitzlarna, men dom var slut i affären och jag beslöt mig därför för att testa filéerna istället. Det funkade minst lika bra! Jag delade filéerna i mindre bitar (frivilligt) och lät dom marineras kort i sweet chili-sås och en liten skvätt soja. Sen stekte jag dom under tiden rotfrukterna kokades på medelhög värme, då lyckades jag få till en krispig stekyta utan att dom brändes.

Till detta fräste jag på lite haricot verts med pressad vitlök, det är något jag aldrig tröttnar på alltså! Vi åt allting tillsammans med tryffelbea, men där kan man välja helt fritt och kanske till och med göra en egen sås. En svampsås hade säkert varit jättegott till!

1
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00