ANNONS

Repost: Bolognese med en twist

/

Bolognese är ju definitivt en vardagsräddare som det är, men enklare än den här varianten blir det nog inte. Här har jag verkligen gjort den så enkel jag bara kan, men vill man addera lite grönsaker till rätten kan man ha ner lite hela sojabönor i färsen. Man kan också addera rivna morötter, champinjoner eller varför inte alla dessa tre? Den här rätten har en asiatisk touch över sig och även fast det kanske låter lite märkligt så kan jag garantera er att den här är sååå gott. Sälta möter sötma i denna perfekta vardagsrätt!DU BEHÖVER (2 pers):

– Valfri pasta för två personer, ca 250 g
– Quorn- eller sojafärs för två personer, ca 300 g
– En liten gul lök
– 2 tsk soja
– 4 msk sweet chili-sås
– Valfritt: Sojabönor, rivna morötter och/eller skivade champinjoner

1. Koka pastan enligt angivelserna på paketet.

2. Stek färs och lök i en stekpanna, här kan du även addera eventuella grönsaker. Sänk sedan värmen och ha i soja och sweet chili-sås. Var försiktig så inte stekpannan är för varm, då kommer sweet chili-såsen bara brännas fast eftersom den innehåller socker. Låt färsen stekas i ytterligare nån minut under omrörning, servera sedan tillsammans med pastan!

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00