ANNONS

Vegetarisk midsommar

/

Snart väntar ännu en högtid i Sverige som präglas av sill, potatis och grillat – midsommar. Supermysigt och härligt på många sätt, men begränsade för oss vegetarianer. Eller? Jag kommer spendera midsommar på Åland med Andrea och hennes familj, det bestämdes lite i sista sekund men jag ser fram emot det väldigt mycket. Ska bli så himla mysigt. <3 Dom är i varje fall inte vegetarianer och jag sitter därför och kollar in vad jag skulle kunna bidra med till midsommarmaten. Tänkte dela med mig av lite idéer här i bloggen också till er som själva är vego’s, eller av andra skäl vill skippa köttet i helgen!

NEKTARINPIZZA MED SPENATRICOTTA OCH BASILIKA – Med krämig balsamico och grovriven parmesan. Men alltså ursäkta mig, hur gott låter inte det här?! Hittade receptet HÄR! Perfekt att göra i mini-versioner och bjuda på till midsommar. Använder man ost utan löpe är denna pizza lakto-ovo-vegetarisk!

FRANSK POTATISSALLAD MED KNAPERSTEKT HALLOUMI – Här finns inget direkt recept, men kan bara tänka mig att det här kan bli väldigt gott. Man kan exempelvis ha färskpotatis, sockerärtor, sojabönor, lök, färsk basilika, soltorkad tomat och knaperstekt halloumi att sprinkla över. Antingen gör man en klar dressing eller en krämigare version!

RÅRAKA MED RIVEN ZUCCHINI, TOPPAD MED FETAOSTSALLAD – En råraka är riven potatis som man steker i platta plättar och sedan toppar med vad man vill. Klassikern är med löjrom, men i det här receptet gör man istället en tomat- och fetaostsallad att ha på toppen. I själva rårakan har man också haft i riven zucchini, men det är ju såklart frivilligt! Receptet finns HÄR.


Förra midsommarafton såg vårt buffébord ut såhär! Här var jag ännu inte vegetarian. 

VEGETARISK SILL, 3 WAYS – Det är säkert ingen nyhet numera att man kan göra vegetarisk sill på inlagd aubergine, men HÄR kommer i varje fall tre recept från MetroMode. Jag åt inte sill innan jag blev vegetarian och det här ligger därför inte högst upp på min önskelista, men kan tänka mig att det är kul för alla vegetariska fd sill-ätare att få lite inspiration!

VÄSTERBOTTENPAJ MED KANTARELLER – En klassiker, men en sjukt god sådan. Jag älskar västerbottenost och att ha den i paj, det låter dessutom supergott att ha i kantareller. Det finns många recept på detta online, men bland annat finns det HÄR. 

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00