ANNONS

VEGOMYS DEL I – Hemmagjorda quornbullar

/

För några dagar sedan så berättade jag för er om min mini-serie av recept som jag kommer lägga upp här i bloggen som en del av de återkommande ”Veckans Vego”-recepten, nämligen Vegetariskt fredagsmys. Tanken är att jag ska komma med förslag på rätter som får även den skeptiske att vilja testa vegetarisk mat, som är GOD PÅ RIKTIGT och som lämpar sig för fredagsmyset. Först ut är hemmagjorda köttbullar på quorn med potatis, gräddsås och lingon. En typisk vardagsrätt i vissas ögon, men en riktig fredagsrätt om man lägger ner tid på den.

Sen jag blev vegetarian har jag verkligen saknat den här typen av husmanskost, det var verkligen något jag inte förstod hur mycket jag gillade förrän jag slutade äta det. Den här rätten dödar verkligen alla myter om att quornbaserad mat är torr, dom här köttbullarna är gudomliga. Receptet är inte mitt eget, utan jag har hittat det på (den väldigt bra) vego-bloggen www.javligtgott.se, där kollar jag in ofta för inspiration.

Receptet till bullarna hittar ni HÄR. Jag byter dock ut grönsaksfonden mot brynt schalottenlökfond (finns i märket Touch of Taste) och den gula löken mot just schalottenlök. Annars följer jag receptet helt och hållet och det räcker enkelt till fyra personer.

GRÄDDSÅSEN (räcker till ca 4 personer):
– 3,5 dl vispgrädde
– 1,5 dl vatten
– 1,5 msk schalottenlökfond
– ca 1 msk soja
– ca 1 msk sylt/gele av valfri sort
– Rikligt med salt och peppar

Servera sedan dina färdiga köttbullar med brunsåsen, potatis och lingon. Det blir faktiskt inte mycket godare än såhär! Vill/orkar man så är de ju såklart ännu godare med hemmagjort potatismos till. 🙂

4
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00