ANNONS

Se helheten, inte slutprodukten

/

VARNING FÖR STARKA BILDER!

Jag är helt medveten om att alla ni som läser min blogg är pålästa tjejer och killar med goda avsikter. Men många gånger glömmer man ändå bort att kanske se helheten av saker, istället ser man bara en härlig slutprodukt. Ett bra exempel på det, förutom köttindustrin, är delfinshower och cirkusdjur. Visst ser det coolt ut, visst ser djuren duktiga ut och visst är det gulligt när delfinerna ser sådär glada ut? Men egentligen är de bara helt vanliga, vilda djur vars naturliga beteenden många gånger involverar stora, utspridda revir, rätten att själva bestämma över sina liv och hierakiska flockar. De är inte överhuvudtaget födda för att underhålla oss människor, att vi har piskor för att slå- och eld att brännas med förändrar inte det. Det här gäller alla djur; elefanter, tigrar, apor, späckhuggare, ALLA djur.

Så visst tänker ni till en extra gång innan ni besöker en delfinshow, går på cirkus eller tar selfies med stora kattdjur? Visst förstår ni också att de där djuren hade gjort allt annat än det där om de hade något val?

4
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00