ANNONS

Rotfruktspasta med göttbullar & pesto

/

IMG_0201

Titta vilka fina färger! Det sägs ju att vi människor till stor del äter med ögonen och jag är verkligen beredd att hålla med, det gör verkligen mycket för intrycket. Det här slängde jag ihop i lördagskväll när Oskar var ute på galej, jag orkade inte göra något väldigt omständigt utan bestämde mig för denna lite roligare version av köttbullar och makaroner.

Och bara för att förtydliggöra; nej, jag har inte stavat fel i rubriken. Göttbullar är en vegansk tappning på köttbullar som jag – liksom förut när jag stekte vanliga köttbullar – helst delar i mindre bitar innan stekning. De är annars ganska stora och jag brukar inte orka med är 5-6 stycken göttbullar.

Till mina göttbullar åt jag färsk rotfruktspasta gjord på 50% grönsaker om jag inte minns fel. Det är självklart rödbeta som ger pastan den härliga färgen och roligt nog så smakade verkligen pastan rotfrukter. Pasta som är delvis gjord på spenat eller tomat tycker jag nämligen inte smakar ett dugg annorlunda, men denna både luktade och smakade väldigt mycket. Låt pastans smaker kommer fram genom att äta den med bara göttbullarna, ta dig tiden att slänga ihop en god tomatsås eller gör som mig och servera rätten med en klick pesto. Gott gott!

3
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00