ANNONS

Tacos m Pulled Oumph

/

IMG_0190
IMG_0198

Häromkvällen hade jag och Oskar tacokväll, men på ett lite annorlunda sätt eftersom jag numera är vegetarian. Just tacos är verkligen inget problem att äta ändå, man kan dels göra färsen på quorn eller köpa den färdiga vegetariska taco-kryddmixen som finns i hyllorna. Den innehåller sojaprotein och blandas bara ut med nån deciliter krossade tomater och vatten. Ett mycket billigare alternativ än att gå och köpa köttfärs alltså!

Den här gången gjorde vi i varje fall tacos med Pulled Oumph! Och vad är då det, undrar ni kanske. Det är ännu ett substitut till kött gjort på sojaprotein som har fått riktigt bra omdömen, det är även flera av här i bloggen som har tipsat mig om att jag måste testa oumph. Mest omtalad verkar den vegetariska varianten på pulled pork vara, dvs pulled oumph. Man steker den på medelhög värme tills den är varm, sen är den ready to go. Sojastrimlorna ligger i en barbeque-sås som kanske inte är så mexikansk, men gud så gott det var! Även Oskar, min älskade köttälskare, sa flera gånger hur gott det var.

Det enda tråkiga är att det är ganska dyrt; en påse på 280 g (dvs mat för två personer) kostar ca 50 kr. Inte för att det påverkar mitt val att vara vegetarian, men jag tycker bara att det är synd att situationen är sån eftersom det får fler att utesluta en vegetarisk kost. Jaja, Pulled Oumph får höga betyg här hemifrån också, stort tack för tipset!

4
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00