ANNONS

Rätt eller fel?

/

_78428849_grass

I en artikel jag läste på www.djurensratt.se hittade jag för ett tag sen information om att väldigt många hankycklingar dödas dagligen. Anledningen är att de inte fyller någon funktion i ”branschen” eftersom de inte kommer kunna värpa ägg i framtiden. Eftersom det vanligtvis inte finns några tuppar på hönsgårdar (då man inte vill att äggen som säljs i butik ska vara befruktade) så dödas de helt enkelt, den siffran är 15 000 st hankycklingar dagligen bara i Sverige. You get the point, det är vidrigt.

Nu har det amerikanska äggbolaget United Egg Producers som står för 95% av all äggproducering i USA bestämt sig för att stoppa denna onödiga slakt. Detta ska vara klart till år 2020 och det hela ska gå till genom att man ”könsbestämmer” äggen redan innan de föds. Med andra ord kommer inga hankycklingar ens födas tack vare detta ingrepp, men det är ju helt klart någon onaturlig behandling av äggen som måste ske för att det ska bli så. Jag vet inte exakt hur man könsbestämmer ett ägg, men det låter ju inte som en del av evolutionen direkt.

Vad tycker ni om det här? Är det bra att man undviker den här onödiga slakten, eller är det bara sjukt att vi människor tar oss frihet efter frihet. Nu ska vi helt plötsligt bestämma att tuppar inte längre får födas eftersom de inte gynnar vår industri längre. Låter helt sjukt i mina öron. Samtidigt gillar jag verkligen inte tanken på att de gasas- eller mals ihjäl levande.

En liten funderare bara. Vill ni läsa hela artikeln så hittar ni den här: http://www.djurensratt.se/om-djurens-ratt/nyheter/slut-pa-dodandet-av-tuppkycklingar-i-usa

3
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00