ANNONS

Pluggplaner

/

c1000x334

Väldigt många av er har undrat hur jag och Oskar kommer göra till hösten, nu har ju nämligen beskeden kommit från antagning.se. Först och främst vill jag bara påpeka hur mycket jag hoppas att det gick bra för alla er läsare som sökte in till högskola/universitet till hösten. Att ni kom in där ni vill, att ni som kommer behöva flytta får tag på ett bra boende och sådär. Till er som det inte gick lika bra för, kom ihåg att inte ge upp och testa att söka igen till våren. På majoriteten av alla linjer är det inte alls samma tryck på ansökningarna till vårterminen!

Nu till min och Oskars situation. Som ni ser på bilden ovan kom jag in på mitt förstahandsval; Global Utveckling på SU. Eftersom man bara kan komma in på max en kandidat per ansökning så ströks jag från de andra utbildningarna jag sökte, vet alltså inte om jag kommit in där. Men ni som följt podden vet ju om att jag nog inte tänker börja plugga till hösten, har funderat på en helt annan utbildning som jag tycker låter jätterolig (kan skriva om det i ett annat inlägg).

Oskar är jag så himla stolt över, han kom in på både yrkeshögskolan IHM och i Jönköping. IHM hade över 3 500 sökande i år så det är verkligen en bedrift av honom att ha kommit in där, för er som inte känner till skolan så går den att jämföra med Berghs. Men som det ser ut nu så kommer Oskar välja skolan i Jönköping, det finns mycket som talar för att den utbildningen passar honom bättre och en nära vän till honom har också kommit in på samma utbildning. Dessutom är studentlivet något han velat uppleva väldigt länge och jag skulle aldrig sätta käppar i hjulet för dom drömmarna. Så vi är i full gång med att hitta boende till honom nu, han flyttar ju med stor sannolikhet ihop med sin kompis så de är framförallt ute efter en trea.

Är det någon av er som känner någon (eller som känner någon som känner någon som känner någon, haha) som hyr ut sitt boende i Jönköping (helst en trea, men även tvåor och ettor är aktuella) eller har några allmänna Jönköping-tips till Oskar är varmt välkommen att lämna en liten kommentar!

7
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00