ANNONS

Veckans recept: Färsfyllda piroger

/

Img 7056

Ibland så gör jag recept som jag inte kan sluta tänka på, såna som jag blev sådär extra nöjd med. Dessa färspiroger platsar definitivt i den kategorin! Luftiga piroger med sötstark fyllning, välkryddad tzatziki och en fräsch, fint tärnad sallad till. Jag blev riktigt, riktigt nöjd med den här rätten. Och piroger var avsevärt mycket lättare att göra än vad jag hade kunnat tro!

DU BEHÖVER (till 2 personer/10 st piroger):
– Ett pizzakit
– 200 g vegofärs
– 1 gul lök
– 2 st vitlökslyftor
– 1 dl sweet chili-sås
– 1 dl vatten
– 4 tsk japansk soja (eller ca 2 tsk kinesisk)
– 1 st ägg
– Riven ost av valfri sort att toppa pirogerna med

 Till tzatzikin: 2,5 dl matyoghurt, en halv gurka, 1-2 st vitlöksklyftor beroende på storlek, 1,5 msk olivolja, salt och peppar
 Till salladen: En halv gurka, 8 st cocktailtomater, en halv rödlök, 1 msk persilja (jag använde fryst, finhackad), olivolja och flingsalt

Img 7058
Img 7060


SÅHÄR GÖR DU:

1. Finhacka den gula löken och pressa vitlöksklyftorna. Fräs detta i en stekpanna och tillsätt sedan vegofärsen. Stek detta tills färsen är helt varm/tillagad.

2. Blanda sammans sweet chili-sås, soja och vatten i en skål. Häll sedan på detta över färsen blanda noga. Sänk värmen på plattan och låt sweet chili-blandningen avdunsta in i färsen.

3. Smaka av färsen och krydda med salt & peppar och ställ sedan bort stekpannan från värmen.

4. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen till ditt pizzakit ganska tunt på mjölad bänk, använd sedan ett glas/en skål som är ca 10 cm i diameter för att stansa ut runda degbitar. Hjälp till med en kniv om det behövs!

5. Vispa upp ägget i en liten skål. Lägg på en degbit i taget på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut ungefär en matsked fyllning på den nedre delen av den runda degbiten, pensla sedan cirkelns kanter med ägg.

Img 7048

6. Stäng pirogerna så de får formen som en halvmåne. Tryck till kanterna ordentligt så att ägget blir som ett lim. Pensla hela ovansidan av pirogen och färdigställ sedan de andra.

7. Grädda pirogerna i mitten av ugnen i ca 14 minuter. Efter 5 minuter tog jag ut plåten, la på den rivna osten och lät sedan pirogerna gräddas klart.

8. Medans pirogerna är i ugnen kan du förbereda såsen och salladen. Tzatziki gör du enkelt genom att riva- och krama ur saften från gurkan. Denna blandar du med yoghurt, vitlök, olivolja och salt & peppar.

Till salladen så skar jag tomat, gurka och rödlök smått. Detta blandade jag med persilja, olivolja och lite flingsalt.

Img 7057

Låt dina piroger svalna i någon minut innan du hugger in! Mums!

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Midsommar

/

Ett gäng dagar för sent tänkte jag bjuda på lite bilder från min (fantastiska) midsommar! Liksom nu bjöd Stockholm på dunderväder, vilket inte händer så ofta…

IMG_0227

Jag och en gullis <3

Jag & Oskar inledde årets midsommarafton med en frukost vid några badklippor som ligger nära där vi bor. Med oss hade vi ostmackor, kaffe, jordgubbar och en god juice. Vi satt i förmiddagssolen och bara tog det lugnt, lyssnade på Morgonpasset i P3 och badade. Runt 10.30 begav vi oss hemåt igen för att börja göra oss i ordning…

IMG_0410
IMG_0411
IMG_0412

… För att vid 13 befinna oss hemma hos Julia där årets midsommarfirande ägde rum. De hade fixat otroligt fint i trädgården och vi inledde firandet med någon timmes bubbeldrickande i deras 100% insta-vänliga prosecco-bar. Jag har en gång försökt mig på att göra en liknande, men det blev inte på LÅNGA VÄGAR lika snyggt.

IMG_0329-2

Dagen fortsatte sen i klassisk midsommar-anda med sillunch, nubbe, dans runt midsommarstång, jordgubbstårta och femkamp. Kvällen avslutades med många timmars sång och dans innan jag och Oskar begav oss hemåt strax innan tre. Jag hade nog min bästa midsommar hittills och känner mig redan nostalgisk!!

Hur var er midsommar? 

1
8

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Det här tycker jag att ni ska äta ikväll….

/

FREDAGEN DEN 12 JUNI ÄR HÄR. Det nalkas helg och för många finns det lite mer tid för matlagning. Här kommer tre TOPPENrecept som ni borde testa, antingen ikväll eller någon annan kväll. <3

IMG_1710
IMG_1703

Bulgurfritters med halloumi – Recept: HÄR

IMG_9565
IMG_9559

Vårig (eller somrig!!) risotto med sparris & zucchini – Recept: HÄR

IMG_0553
IMG_0543

Asiatisk halloumisallad med jordnötsdressing – Recept: HÄR

0
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00