ANNONS

Mina bästa kanelbullar

/

Img 7725 2

Precis som utlovat: här kommer receptet på mina bästa bullar! 

Jag gör bullarna veganska, men det går såklart minst lika bra att använda riktiga mejeriprodukter.

Recept och instruktioner hittar ni här: Mina bästa kanelbullar

0
8

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Inför kanelbullens dag: Mina 5 bästa tips

/

Img 7721

Hörrni – på söndag är det kanelbullens dag. Visst går den 4 oktober att räkna som Sveriges andra nationaldag?

Jag tänkte spendera söndagen genom att åka till Tössebageriet, vinnarna av Thats Up’s årliga kanelbulle-tävling. Förra året vann Skeppsbro Bageri som jag intervjuade till ett TV-reportage i skolan. Och jag vågar faktiskt påstå att det var den godaste bullen jag nånsin ätit, så det ska bli kul att testa Tösses.

MEN, så snart som imorgon kommer jag (som alltid) dela med mig av mitt bästa recept på bullar. Jag återkommer alltid till det. Bullar tar ju sån tid, så varför testa något nytt och riskera att det inte blir lika bra??

 5bb1d98e0abb3 5bb1d98e0abfanamnlost 1.jpg

Vilka är mina 5 BÄSTA tips för att lyckas då? Läs igenom dessa och utgå från mitt recept som alltså kommer upp imorgon (eller sök i arkivet om du inte orkar vänta). Då garanterar jag stans bästa bullar. Bra-nog-att-vinna-Thats Up’s-tävling-2020-GODA.

1. 
Använd mer fyllning än vad som står i receptet. Sen gammalt, men tåls att repetera. Anledningen är att det helt enkelt gör bullarna ännu godare och saftigare! Jag använder nuförtiden 400g smör/veganskt alternativ per 30 st bullar.

Är du rädd att fyllningen ska rinna ut mycket? Tillsätt en tsk maizena per 200 g smör så binder sig fyllningen bättre.

2. Pensla bullarna med sockerlag efter gräddning, detta gör ytan knaprigare och gör att fukten stannar inuti bullarna. Sockerlag gör man enkelt genom att koka upp 1 dl vatten och 1 dl strösocker.

3. Använd rumstempererat smör/veganskt alt. I många recept står det att man ska ha i smält smör, men mer vätska kräver mer mjöl. Detta ger såklart torrare bullar!

4. Låt bullarna jäsa på spisen. Under den sista jäsningen brukar jag låta bullarna jäsa på spisen (som självklart måste vara igång för att fylla någon funktion). Då blir plåten uppvärmd underifrån vilket förbättrar jäsningen.

5. Använd gärna bakmaskin – men inte för snabbt. Att knåda sin deg i bakmaskin går snabbare och man slipper kladdet på fingrarna – win-win. Viktigt är däremot att inte arbeta degen för snabbt i maskinen, då riskerar man att dra sönder glutentrådarna som gör bullarna torrare. Tänk att hastigheten ska motsvara det tempo du håller när du knådar för hand.

0
6

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Recept: Club Sandwich

/

IMG_0924

DU BEHÖVER (till två personer):
– 6 st brödskivor
– 2 st schnitzlar från Hälsans kök
– 4 skivor vegobacon, förslagsvis från Quorn
– Romansallad
– Cocktailtomater
– Ca 1 dl vanlig majonäs
– 2 msk srirachamajonäs
– Potatis till två personer

IMG_0927
IMG_0918

SÅHÄR GÖR DU:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatis i mindre bitar och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 20 minuter.

2. Blanda majonäs och srirachamajonäs i en skål. Ställ åt sidan så länge.

3. Förbered grönsakerna.

4. Smörstek brödskivorna tills de är gyllene och krispiga. Lägg i två högar med tre skivor i varje.

IMG_0944
IMG_0935

5.
 Stek schnitzlar och baconskivor i en stekpanna. Skär schnitzlarna i mindre bitar.

6. Bre ut srirachamajonäs på de understa brödskivorna. Lägg på grönsaker, vegobacon, schnitzel och ytterligare en brödskiva. Upprepa hela proceduren ännu en gång.

Tips! Bre majonäs på så många sidor av brödet som möjligt för ett saftigare resultat.

7. Tryck ihop dina club sandwichs ordentligt och dela dem sedan i två delar. Servera tillsammans med den rostade potatisen!

IMG_0929

0
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00