ANNONS

Veckans frågor

/

IMG_0326
IMG_0321

Hej hej!

Älskar din recept!!…. Jag har en fråga om den frysta tårtbottnar. De skulle inte vara för tunga för fyllningen(mousse), eftersom dessa kan mosa fyllningen??. Eller hur länge i förväg kan tårtbottarna tas ut ur kylskåpet?

Tack snälla du! <3 Nej precis, fyllningen får inte bli för tung. Det här går hand i hand med att tårtbottnarna inte får vara för smala (eller tunga, för den delen). Tyngre tårtor spacklar jag gärna med marängsmörkräm, när smöret stelnar i kylen så låser den innehållet lite. Vispad grädde, eller annan gräddbaserad kräm till utsidan, har inte alls samma effekt.

Tårtbottnarna får gärna förvaras i frysen, det förenklar monteringen oerhört mycket. Du kan ta fram dem i samband med att du börjar sätta ihop tårtan, de ska helst inte tina så mycket innan.

Receptet på tårtan finns HÄR.

Namnlöst-1
IMG_9000

På frdag ska jag ha dejt nr 3 med en kille och vi ska ses hemma hos mig. Jag orkar inte laga nåt överdrivet svårt, då känns det som att jag försökt imponera och den tanken ger mig rysningar hahahah. Så VAD ska jag göra? Hellre socialt och kul än pretentiöst helt enkelt. 

Är sliders/mini-burgare ett för barnsligt förslag? Då kan du, liksom jag gjorde här, göra egna bröd och sen rada upp massa grönsaker/såser/toppings. Det ser bjussigt och genomtänkt ut, men det är samtidigt uppenbart att du inte kämpat så jättehårt. Hahahah!

Receptet hittar du HÄR. 

IMG_1481

Osten på pastarätten.. vad är det för ost och vilken typ av rivjärn använder du? Jag får aldrig till det sådär ”luftigt” och den krämigheten. Ser jättegott ut!

Först och främst: TACK!

Till osten har jag använt ett en av de finare sidorna av ett helt vanligt rivjärn i metall. Tricket är att inte göra långa drag med osten, utan små (nästan gnuggande) rörelser. Då blir den rivna osten fluffig och remsorna blir korta!

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Veckans bakning: Äppelkakamuffins

/

IMG_0263

Den 26 september är det äpplets dag – det får ICKE gå obemärkt förbi. Dessa äppelfyllda muffins med kanel och kardemumma, toppade med ett gott smul och serverade med vaniljsås är allt jag vill bli serverad nästa lördag. Bättre än så blir det inte!

DU BEHÖVER (till 16-18 medelstora muffins):
– 4,5 dl vetemjöl
– 0,5 tsk bikarbonat
– 1 tsk kardemumma
– 1 tsk kanel
– 1 tsk vaniljpulver (eller 1 msk vaniljsocker)
– 150 g mjukt rumsvarmt smör
– 4,5 dl strösocker
– 4 stora ägg
– 1,5 dl vaniljyoghurt, 2% fetthalt
– 2 st äpplen, gärna svenska
– Kanel och socker till äpplena
– Vaniljvisp

Till smulet: 
– 1 dl havregryn
– 1 dl farinsocker
– 1 dl vetemjöl
– 50 g smör

IMG_0271

SÅHÄR GÖR DU:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, kardemumma, kanel, vaniljpulver och bikarbonat i en bunke.

2. Vispa ihop rumstempererat smör och socker i en annan bunke. Blandningen ska bli riktigt fluffig och ljus.

3. Tillsätt ägg och vaniljyoghurt i bunken med smör och socker. Vispa lite till.

4. Vänd ner de torra ingredienserna och blanda noga med en slickepott. Använd stora, vändande drag för att inte ta bort all fluffighet.

IMG_0270
Namnlöst-1

5. Fyll muffinsformar (i en muffinsplåt) med smet. Fyll inte mer än upp till hälften.

6. Skär äpplen i små, små bitar och blanda med kanel och socker. Fördela ovanpå muffinssmeten.

7. Blanda ihop ingredienserna till smulet och toppa avslutningsvis dina muffins med det. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.

Servera dina muffins med vaniljvisp, allra helst medans de fortfarande är inte varma! DRÖMGOTT kan jag lova er!

IMG_0257

0
3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

3 av mina favoritrecept

/

Det händer inte jätteofta att jag lagar exakt samma recept igen. Om jag ens återskapar en rätt igen så gör jag det gärna med en twist. Men självklart har jag vissa personliga favoriter som jag copy/pastat flera gånger.

I det här inlägget listar jag tre av dem och ni måste laga dem! Okej?!

Utan inbördes ordning…

IMG_1674

Potatis- och broccolisoppa – Recept: HÄR

Den här sommaren har jag ätit i mängder under 2020. Oerhört god är den (och dessutom perfekt till både matlåda och storkok om man får gäster)!


IMG_0055

Avocado-quesdillas
 – Recept: HÄR

Man äter ju som bekant mycket med ögonen och den här rätten tilltalar verkligen mig. Både den lite drälliga uppläggningen och alla färger. Håller ni med? Variera din klassiska tacos med den här (självklart) vegetariska varianten!

IMG_0894

Asiatisk blomkålswok – Recept: HÄR

Den här woken har allt: sött, salt, krispigt och mjukt. Hoisinsåsen gör sig fantastiskt bra i den här rätten, jag kommer verkligen försöka involvera det i min matlagning oftare. Allt som allt, det här en fantastisk god lunch eller middag som passar utmärkt i matlådor!

0
3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00