Jag heter Liselotte Forslin och är matskribent, receptutvecklare, matstylist och kokboksförfattare till 20 kokböcker. Jag har jobbat som frilans i 20 år och de flesta av mina recept skapas i min matstudio i Uppsala som jag delar med min kollega Ulrika Ekblom som är matfotograf. Mina recept hittar du i de flesta mattidningar och i en del dagspress samt i mina kokböcker förstås. Du har säkert sett resultatet av min matstyling i många reklamsammanhang som annonser, stortavlor, förpackningar och reklamfilm utan att veta att det är jag som ligger bakom upplägget av maten och all rekvisita.

 

Min matfilosofi är rätt okomplicerad. Ät bra mat, uteslut inget, ät lite av allt och balanserat och se till att röra på dig varje dag. Och ät MASSOR AV GRÖNT! Det går alltid att stoppa i lite extra grönsaker bara man tänker till. Jag älskar frukt och grönt och går gärna ut i naturen och plockar ätbara vilda växter. Du kommer säkert hitta recept du hajar till inför som exempelvis ogräspizza eller stekta ormbunksskott. Men prova, jag lovar att det är gott och på förommaren är det helt onödigt att köpa spenat, rucola och andra gröna blad. Men mest blir det ”vanlig mat” förstås.

 

Jag äter gärna kött men väljer att lägga en extra peng på bra kött som är schyst producerat här i Sverige. Fisk och skaldjur älskar jag och jag äter mycket kyckling. Erkänner att jag är kolhydrat-junkie, älskar bröd, pasta och pizza. Men bara bra grejor, jag går inte till lokala pizzerian och jag köper bara bröd från bästa bageriet men jag bakar sällan själv. Är slav under umami och älskar sardeller, parmesan, miso och annat sött-salt.

 

I mitt jobb ingår många resor med mat som tema. Antingen ordnar jag en matresa själv och bjuder med likasinnade eller så åker jag på uppdrag åt tidningar eller hjälper någon kändis i ett annat land att göra kokbok. I USA har bland annat hjälpt Maria Montazami, Annika Sörenstam, Jill Jonsson och Art Smith (Oprah’s kock) att göra kokbok i form av matstylist, kock eller prop stylist. Här hemma har jag lagat mat med bland annat Börje Salming och Lill-Babs och sett till att deras böcker blev verklighet.

 

Förutom recept kommer du att få kika in bakom kulisserna när jag jobbar i studio, på location, i köket, är på press-event, resor eller bara när jag hittar något kul ställe jag vill dela med mig av. För jag lovar, jag har världens roligaste jobb!

 

Välkomna till mitt härliga kök.

Liselotte

 

Eventuella samarbeten, pressutskick, inbjudningar och andra professionella ärenden kan mejlas till:

liselotte@lisensskafferi.se

 

Ps Följ mig gärna på Instagram för ytterligare inspiration:

liselotteforslin