Banana Breakfast Muffins med jordnötter

Ja, det låter så mycket härligare på engelska. Och i USA där jag vistas en del är det vanligt med muffins till frukost. Jag tycker oftast att de är för söta men jag har bakat en variant jag verkligen gillar som inte är så söt. Den har dessutom salta jordnötter i sig som kontrast till de söta bananerna. Prova mitt recept på Banana Breakfast Muffins.

bananabreakfastmuffinsligg

Foto: Liselotte Forslin

Små och goda är mitt recept på banana breakfast muffins med jordnötter. Perfekt efter frukosten.

Jag hade två bananer över som blängde på mig sorgset från fruktskålen. De var helt svarta och inte så lockande att äta som de var. Färgen på skalet betyder att de är övermogna och har hög sockerhalt. Perfekt för bakning. Så jag vispade ihop en god smet med salta jordnötter till det söta bananerna och gissa om de blev populära! Jag gjorde dem små då är det lagom att avsluta en annars nyttig frukost med den här lilla godingen.

bananabreakfastmuffins

Foto: Liselotte Forslin

Små och naggande goda är mina bananmuffins med salta jornötter.

 

Banana Breakfast Muffins med jordnötter

Supergoda och lättbakade. Jag lovar att de går åt i ett nafs.

12 små

2 övermogna (svarta) bananer

2 ägg

1 dl rapsolja

2 dl dinkelsikt

1/2 dl mörkt muscovadosocker (har du inte det så går det bra med strö- eller råsocker)

1 dl salta jordnötter av bra kvalitet

2 tsk bakpulver

1 tsk flingsalt

 

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Ta fram en matberedare med knivinsats och lägg i alla ingredienser utom jordnötterna och kör till en snabbt ihopblandad smet.
  • Lägg i jordnötterna och kör snabbt så de blir lite grovhackade.
  • Ställ ut 12 små pappersformar i en muffinsplåt och fördela smeten i dem.
  • Grädda cirka 10 minuter tills de puffat upp och fått färg.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..