Recept på multi-fröiga scones

Lycka är väl att ha en morgon som inte är stressig och slänga ihop några snabba scones till morgonkaffet. De här är mustiga i smaken med både dinkel och havre och toppade med olika frön. Prova mitt recept på multi-fröiga scones.

seedsconesligg

Foto: Liselotte Forslin

Bästa morgonkaffet! Recept på mustiga fröiga scones och ett gäng mattidningar.

Scones är väl ett av det man första man lär sig att baka. Jag har uppdaterat hemkunskapens enkla scones– om du blandar lite mustiga havregryn och fullkornsdinkel blir det genast lite härligare smak och hälsosammare. 

Eftersom jag inte gillar att bli kladdig så jag körde ner allt i matberedaren och plattade ut till två kakor och gräddade. Det går så snabbt så du har nybakta scones på bordet inom 25-30 minuter. Helt i min stil!

obaktascones

Foto: Liselotte Forslin

Har du flera olika fröer hemma är det kul att toppa med olika på varje bit.

Jag roade mig med att rota fram alla frön jag hade i skafferiet. Så toppade jag sconesen med olika frön per bit. Det blev pumpa-, solros- och hampafrön den här gången.

seedscones

Foto: Liselotte Forslin

Det behövs bara en liten klick smör eller inget alls så goda är de här fröiga sconesen.

sconesplat

Foto: Liselotte Forslin

Jag använde pumpa-, solros- och hampafrö.

Recept på multi-fröiga scones

Inom en halvtimme har du en sats nybakta scones på bordet och dessutom lite hälsosammare med både havre, dinkel och olika frön.

4 portioner

1 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 dl fullkornsdinkel-mjöl

1 1/4 dl havregryn

2 tsk bakpulver

1 krm salt

1 3/4 dl lättfil

50 g smör

8 tsk frön av samma eller olika sorter, t ex solros, pumpa, hampa, vallmo, sesam

 

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Lägg alla ingredienser utom fröna i en matberedare med kniv och kör till en deg.
  • Dela degen i 2 delar och platta ut till 2 tefats-stora plattor på en bakpappersklädd plåt.
  • Skåra ett lätt kryss i varje platta och strö på frön. Det ser fint ut att ta en sort i på varje bit men du kan självklart strö över hela om du vill.
  • Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
  • Låt svalna på galler cirka 15 minuter innan servering.

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..