Recept på knapriga nötkakor

Måste bara lägga ut det här receptet på knapriga nötkakor som min dotter gjorde till en middag jag hade för ett tag sedan. De är så goda och lätta att göra och passar så bra till exempelvis en enkel dessert med jordgubbar och glass.

Foto: Liselotte Forslin

Testa mitt recept på krispiga nötkakor.

Det var när jag bjöd in ett gäng mat- och vinintresserade människor på en middag i italiensk anda med fem rätter som det som vanligt stod still när det kom till desserten. Jag kom på menyn på ett kick men desserter är inte min grej. Tillslut kom jag på citronmarinerade persikor och jordgubbar och till det en klick hemgjord glass och de här goda nötkakorna. Du kan använda olika nötter, jag blandade valnötter och hasselnötter.

Foto: Liseltote Forslin

Det är så härligt att baka i mitt nya studiokök.

Passade på att ta lite bilder med mobilen när jag höll på. Det är så lätt att skapa fina stilleben i mitt nya fina studiokök.

Ha en fin vecka.

Kram på er!

Liselotte

Foto: Liselotte Forslin

De är verkligen goda och passar som de är eller till dessert.

 

Knapriga nötkakor

Hasselnötter och valnötter passar bra att blanda men du kan ta sötmandel eller andra nötter och mandlar om du vill.

ca 25 stycken

 

100 g hasselnötter

100 g valnötter

3 dl florsocker + mer till garnering

2 äggvitor

1 ekologisk citron, rivet skal

1 dl flagad mandel

100 g mörk choklad

 

 • 1. Sätt ugnen på 175 grader.
 • 2. Mixa nötterna lite grovt i matberedare.
 • 3. Blanda det med florsocker i en stor bunke.
 • 4. Vispa äggvitorna med elvisp till hårt skum och vänd i.
 • 5. Tillsätt citronskalet.
 • 7. Klicka ut bollar, lite mindre än golfbollar på bakpappersklädda plåtar.
 • Strö på flagad mandel.
 • 8. Grädda cirka 12 minuter tills de får lite färg.
 • 9. Låt svalna.
 • Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och ringla över. Låt stelna.
 • Pudra över lite florsocker.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..