Kickastarta morgonen med bästa receptet på rödbetsgröt

Det är väl inte bara jag som är förkyld just nu. Då gäller det att äta bra. Jag gillar ju näringstät mat med mycket grönt och stoppar gärna i grönsaker på oväntade ställen. Testa mitt recept på rödbetsgröt med mörka bär och knapriga frön.

Röd och blå är gröten du blir både mätt och glad av.

Foto: Liselotte Forslin

Röd och blå är gröten du blir både mätt och glad av.

Rödbetsgröt med mörka bär och honungsrostad fröblandning

En gröt du blir både mätt och glad av. Rödbetan ger inte så mycket smak utan mest färg och näring.

4 portioner

2 dl havregryn

4 dl vatten

2 råa rödbetor, skalade och finrivna

1 krm salt

Honungsrostad fröblandning

1 dl blandade frön, t ex pumpa, solros och sesam

1 msk olja

1 msk flytande honung

1 liten nypa flingsalt

Till servering

Mörka bär,  t ex björnbär och blåbär

Ditt val av mjölk eller mjölkdryck (jag brukar köra med havredryck)

 

  1. Koka upp havregryn, vatten och salt.
  2. Lägg i de rivna rödbetorna och låt de koka med 3-4 minuter.
  3. Stek fröna i oljan så de får lite färg. Akta så det inte bränns!
  4. Ringla över honungen och strö på saltet och skaka om.
  5. Förvara i en liten burk.
  6. Servera gröten med bär, honungsrostade gryn och ditt val av mjölk eller mjölkdryck.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..