Semester! Snart tillbaka med inspiration från USA

Hej kära vänner!

Jag checkar ut från matfotostudion igen och åker till USA ett par veckor och återkommer med massor av härlig matinspiration i mitten av augusti.

Bjuder på en favorit i repris från förra sommaren. Jordgubbs- och rödbetssallad. Fantastisk!

Tills dess, ha en fortsatt fin sommar.

Kramar, Liselotte

Foto: Liselotte Forslin

Jordgubbar och rödbetor i fin kombo.

Recept på jordgubb- och rödbetssallad med balsamicovinägrett

Passar utmärkt på en buffé eller som tillbehör till grillad kyckling, ljust kött eller rökt fisk.

4 – 6 portioner

1 kg färska rödbetor

1 liter jordgubbar, sköljda och rensade

150 g fetaost

1 kruka basilika

flingsalt och nymald svartpeppar

Balsamicovinägrett

2 msk balsamico

1 tsk honungssenap (alt 1 tsk fransk senap + 1 tsk flytande honung)

1 vitlöksklyfta, riven

1 dl olivolja

1 nypa salt och lite nymald svartpeppar

 

  • Klipp bort blasten från betorna och koka dem cirka 30 minuter tills de är mjuka.
  • Skölj dem under rinnande kallt vatten och gnid av skalen.
  • Skär dem i grova bitar.
  • Dela jordgubbarna i halvor.
  • Vispa ihop ingredienserna till vinägretten i en stor blandarskål.
  • Lägg i betorna och jordgubbarna samt ett par rejäla nypor flingsalt och nymald peppar och vänd försiktigt om.
  • Lägg upp salladen på ett stort vackert fat och smula osten över. Lägg på basilikabladen och strö ytterligare lite salt och peppar på toppen. Servera direkt.

 

Tips!

  • Blanda i lite fint strimlad färsk rödlök eller picklad rödlök.
  • Byt ut basilikan mot mynta.
  • Strö på lite rostade pekan- eller valnötter alternativt pumpafrön för gott ”crunch”.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..