ANNONS

Quesadillas med ägg- en enkel och god lunch

/
quesadilla-3

Photographer: Linnea Seidel

Så här i hemmajobbartider gissar jag att vi är fler som runt lunchtid börjar öppna och stänga kylen i jakten på något att stoppa i magen. Sällan eller aldrig finns tiden att ställa sig och laga riktigt lunch. Man vill åt något snabbt och enkelt. Iallafall gör jag det.
Då är det tur att det finns en del rätter du enkelt slänger ihop av vad som råkar finnas hemma. Som quesadillas tillexempel!

quesadilla-2

Photographer: Linnea Seidel

En kylskåpsrensning senare ser min lunch ut såhär:


Quesadillas med färskost, spelat, örter och ett ägg.

Man hade kunnat lägga till ett par skivor skinka om det fanns att tillgå, eller varför inte lite kyckling?

Ett perfekt sätt att ge gamla rester nytt liv!


quesadilla

Photographer: Linnea Seidel

Att stansa ut ett hål i form av ett hjärta är kanske överkurs. Men tänk så glad  man blir av det ändå?!

Quesadillas, 2 st:

4 st tortillabröd
färskost
bladspenat eller annan sallad
blandade örter (frysta går bra)
2 dl riven ost
2 ägg

Bred ett lager färskost på två av bröden. Strö över bladspenat, hackade örter och ost. Jag brukar göra som en liten barriär längst ut med sallad, så inte ägget rinner ut.
Knäck på ett ägg och lägg på de kvarvarande tortillabröden som lock.
Stek u medlevarm stekpanna tills osten smält och ägget stelnat. Servera med sallad.

Annat som är gott att ha i är bitar av kyckling eller någon skiva med skinka.

Lättlagad lunch, varesig det är vardag eller helg.

Jobbar du hemma nu? Och hur löser du lunchen?

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00