ANNONS

Toscakaka med cornflakes

/
Toscakaka, toscakaka utan nötter,

Photographer: Sebastian Niemi Ca

Låt mig presentera toscakaka med cornflakes. Istället för ett kolatäcke med nötter har jag haft i frasiga cornflakes.


Det kan vara det godaste jag bakat på länge.

Toscakaka, toscakaka utan nötter,

Till jul näthandlades det. För att hålla oss undan alla andra så här i coronatider. Alla ni som näthandlat vet hur det är. Ibland blir det fel. Istället för den vanliga förpackningen cornflakes kom det hem nära på 1 KG. Vet ni hur stor förpackning cornflakes det är?

Toscakaka, toscakaka utan nötter,

Väldigt stor kan jag tala om. Speciellt för en familj som sällan äter just cornflakes. Så jag tänkte att om vi inte ska ha kvar den här förpackningen till midsommar- då måste jag hitta på något!

Toscakaka, toscakaka utan nötter,

Resultatet: en toskakaka med cornflakes. Perfekt för den som råkar ha ett storpack cornflakes hemma. Eller kanske mer troligt: är allergisk mot nötter.

Toscakaka, toscakaka utan nötter,

Den här kakan höll sig saftig i formen under flera dagar och smakade alldeles ljuvligt till en klick lättvispad grädde kan jag tala om.


Men när jag la kakan i en burk mjuknade toscatäcket efter en liten stund. Så gör inte om det. Kakan klarar sig alltså bättre i det fria 🙂


Toscakaka, toscakaka utan nötter,

Jag smaksatte själva kakan med brun farin istället för klassiskt strösocker. Det gav en ännu härligare  kolaton till kakan. Det rekommenderas varmt!

Toscakaka med cornflakes 20 generösa bitar:

150 g smör
3 ägg
2 dl brun farin (eller muscovadosocker)
1 1/2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
en nypa salt

glasyr:
1 dl ljus sirap
3 msk vetemjöl
2 dl strösocker
1,5 dl grädde
75 g smör

ca 6-8 dl cornflakes

Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och brun farin riktigt pösigt. Blanda samman bakpulver, mjöl och salt. Sikta ner det i äggsmeten och vänd försiktigt ihop till en klumpfri smet med hjälp av en slickepott.

Klä en plåt (ca 20 x 30 cm) med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda i 175°C i cirka 20 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig. Gör hål i kakan lite var stans med hjälp av en ätpinne eller dylikt (detta för att lite av glasyren ska rinna ner i kakan och göra den ännu saftigare).

Blanda samman alla ingredienser förutom cornflakes till glasyren medan kakan står i ugnen. Låt sjuda under omrörning tills den tjocknat, ca 10-15 minuter. Ha i cornflakes.
Häll glasyren över kakan och fortsätt grädda i ytterligare 10 minuter eller tills den fått lite färg.

Pudra lite florsocker över kakan innan du serverar den med lättvispad grädde.

Om jag var du skulle jag passa på att baka den här kakan till helgen <3

8

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00