ANNONS

Cookies till alla hjärtans dag

/

cookies, kakor, alla hjärtans dag

Foto: Photographer: Linnea Seidel

Kärleksfulla cookies till alla hjärtans dag, låter inte det fint?

I år firas kanske alla hjärtans dag annorlunda än andra år. Kanske är man van att gå ut och äta middag, kolla på bio eller göra något annat kul. Men så här i coronatider får vi göra det bästa av situationen. Och fira hemma. Kanske genom att överraska  din kärlek med ett gäng goda cookies?

Mina cookies påminner om maryland cookies. Om ni vet vilka jag menar? De här som finns att köpa färdiga i en röd förpackning i mataffären? De här kakorna blir något större- men precis lika goda. Om inte godare.

cookies, kakor, alla hjärtans dag

Foto: Photographer: Linnea Seidel

Jag har haft både vanlig choklad och vit choklad i mina. För att jag älskar den kombinationen. Men du kan såklart bara ha vanlig choklad, eller mörk choklad, eller vit, eller.. ja ni fattar va? Hasselnötter ger en härlig smak i kakorna. Men även dom går att byta ut mot mandlar, jordnötter eller någon annan nöt man gillar eller råkar ha hemma!

Degen räcker till 25-30 kakor, beroende på hur stora du gör dom.
Kakdegen går även fint att skära i bitar och sedan frysa in. Då kan du enkelt grädda kakor när suget faller in!

Mina cookies har jag dekorerat med hjärtformat strössel och rosa chokladknappar. Men det gör man ju som man vill med. Chokladknapparna lägger jag alltid på när kakorna är nygräddade. Annars finns risk att de får en lite ful, bränd yta i ugnen.

Cookies till alla hjärtans dag 25-30 st:

125 g smör
2 dl strösocker (eller muscovadosocker för mer kolasmak)
1/2 tsk vaniljpulver
1 ägg
1 nypa flingsalt
1 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
60 g vit choklad
60 g mjölkchoklad
1 dl hackade hasselnötter

chokladknappar och strössel till dekoration

Blanda snabbt ihop alla ingredienser förutom choklad och nötter. Arbeta inte degen mer än nödvändigt.Hacka chokladsorterna grovt och rör i chokladen tillsammans med hasselnötter. Vänd ihop till en deg.

Forma degen till en rulle och plasta in. Låt vila i kylen i cirka 30 minuter. Skär sedan rullen i 25-30 skivor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 175 grader i 7-12 minuter, beroende på hur stora du gör dom.

Dekorera de nygräddade kakorna med chokladknappar och strössel.

Låt kakorna vila på den varma plåten i cirka 10 minuter innan du lyfter över dom på ett galler och låter kakorna svalna helt där. Förvara i burk med tätslutande lock.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00