ANNONS

Ugnsbakad torskrygg med citron

/

inlägget innehåller annonslänk

torsk i ugn, fisk i ugn,

Tisdagsfisken är den bästa fisken, eller vad säger ni?
Idag tänkte jag bjuda er på en ny favorit här hemma, nämligen ugnsbakad torskrygg med citron.

Lätt att göra och himla gott! Har du inte torskrygg hemma fungerar det ju såklart bra med bitar av lax eller annan fisk. Ta det du har hemma.

torsk i ugn, fisk i ugn,

När jag stod där och skivade upp citronerna fick jag en känsla av försommar och flädersaft. Så tittade jag ut och insåg att det är full vinter ute. Massor av snö och lika många minusgrader. Men om bara några månader, då får jag skiva citronen till flädersaften. Eller varför inte till svartvinbärsbladssaften? Det blir grejer det! Men tills dess får vi njuta av att det faktiskt blev vinter i år. Igår köpte jag längdskidor, så idag ska vi åka efter skola och fritids. Hur härligt som helst!

torsk i ugn, fisk i ugn,

Jag tycker olika sorters fisk i ugn är bland de enklaste vardagsrätterna man kan laga. Se bara till att inte ugnsbaka fisken för varmt och för länge bara. Så blir det hur gott som helst!

torsk i ugn, fisk i ugn,

Ugnsbakad torsk i ugn:

2-3 ekologiska citroner
6 bitar torskrygg
olja (gärna med citronsmak)
1 msk buljongpulver
salt
färsk persilja

Tvätta citronerna noga i ljummet vatten. Skär dom i tunna skivor.
Lägg ut i en ugnsfast form. Placera ut bitar av torskrygg på citronerna. Ringla över lite olja och strö över buljongpulver.
Salta lätt.
Finhacka persilja och strö sist över det.

Ugnsbaka i 150°C i cirka 20 minuter.

Servera med kokt potatis, ärtor och den här såsen.

Vardagsmat klar på cirka 30 minuter. Sån mat gillar jag!

Du vet väl att du även kan följa mig på Instagram & Facebook?

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00