ANNONS

Pytt i panna med smak av taco

/

taco, plåtmat, middag,

Ibland, då måste maten vara sådär ruskigt lättlagad. Och gärna göras på sådant som råkar finnas hemma. Ja, och så ska den ju såklart vara god också. En ekvation som inte alltid går ihop. Hur man än försöker.
Men idag. Då blev det något åt det håller här hemma. Jag gjorde nämligen en pytt i panna med smak av tacos.

taco, plåtmat, middag,

Jag gjorde min pytt i panna på quorn. Alltså hur smidigt är inte detta livsmedel? Har man inte quorn hemma går det såklart fint att använda bitar av kyckling istället. Men var då noga med att kycklingen blir helt genomstekt.

taco, plåtmat, middag,

Jag hade en stor sötpotatis hemma. Men du kan självklart använda vanlig potatis eller varför inte en butternutpumpa?  Jag gillar det lite söta man hittar i både pumpa och sötpotatis i kombinationen till tacokryddan.

taco, plåtmat, middag,

Jag lagade min pytt i panna i ugnen. Det är himla smidigt och ett enkelt sätt att laga mat till många på.  Ät med lite nachochips, mjukt tortillabröd och såklart salsa och gräddfil.

Pytt i panna med smak av taco 4 port:

1 rejäl sötpotatis (eller butternutpumpa eller vanlig potatis)
600 g quorn i bitar
2 påsar tacokrydda (eller gör egen och använd det)
olja
2 paprikor
ca 300 g majs
240 g tomater
örtsalt

tillbehör:
nachochips, salsa, gräddfil, färsk persilja, salladslök

Värm ugnen till 225°C.

Skala och skär potatisen i kuber (ju mindre bitar, ju fortare går det i ugnen).
Lägg ut på en plåt. Häll upp quornbitarna i en skål. Ha över tacokryddan och blanda väl så alla bitar är täckta av krydda. Fördela quornbitarna över sötpotatisen. Häll över den krydda som blir kvar i skålen. Ringla över olja och blanda runt.

Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter. Rör om efter halva tiden.
Kärna ur och skär paprikan i bitar. Blanda paprika, majs och tomater i en skål. Häll detta över plåten med potatis och quorn. Rör om. Fortsätt ugnsbaka i cirka 10 minuter eller tills potatisen är mjuk.

Servera med nachochips, salsa, gräddfil, färsk persilja och salladslök.

En perfekt vardagsmiddag som du kan variera i det oändliga beroende på vad ni gillar och vad som råkar finnas hemma.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00