ANNONS

Vinterns bästa grytor, soppor och gratänger

/

panzanella, ravioli

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


Här bjöd helgen både på minusgrader, frost och några fina snöflingor. Världen blev liksom lite krispig och vintrig med ens. Och jag önskar december kunde få vara så här nu. Med lite snö som faller pö om pö. Ni vet, sådär lagom så man måste skotta någon gång i veckan bara. Inte varje morgon för att ta sig ut. Det är min önskan just nu.
När vädret blir som det är nu. Då blir jag ofelbart sugen på viss mat. Sånt som är varmt och gott. Som värmer inifrån och ut. Som passar att göra mycket av så det räcker till matlådor och rester. Så man en annan dag i veckan helt enkelt bara kan värma på det som finns hemma. Sån matlagning gillar jag, Därför tipsar jag idag om vinterns bästa grytor, soppor och gratänger.
 
Som den här raviolin med spenatfyllning. Den tar en stund att göra i ordning, men är väl värd det! Makalöst gott och passar finfint att äta så här års!
vegogryta, vegansk gryta, linser, vegetarisk mat

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


Grytor som klarar sig lite själv på spisen. Det är väl ändå den bästa av middagar. Eller hur? Den här krämiga linsgrytan är både billig att göra och smakar gudomligt! Perfekt vintermat!
soppa, höst, mat

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


Mustig köttfärssopa är god att äta som soppa dag 1. Resterna passar finfint att göra köttfärssås eller varför inte lasagne på. Matlagning helt i min stil!
Sötpotatis och pumpagryta med saffransaioli

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


Gryta på sötpotatis och pumpa. Självklart kan du byta ut både pumpa och sötpotatis mot andra rotsaker och potatissorter. Ta av vad du har hemma eller gillar bäst. Vanlig potatis, morötter, palsternacka och kålrot är sånt jag också gillar att använda i den här grytan. Pricken över i är saffransaiolin!
soppa, rotsaker, rotsakssoppa

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


Mormors grönsakssoppa. Perfekt att laga så här års då rotsakerna fortfarande är i säsong och till bra pris!
kycklingratäng med ajvar

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca

Kycklinggratäng med ajvar och fetaost är en riktig räddare i nöden när det kommer till vardagsmat. Den går fort att laga och hela familjen gillar den!
Vilken slags mat äter ni allra helst så här i vintertid?
 

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00