ANNONS

5 recept på god vardagsmat

/

moussaka, gratäng, köttfärs, vegetarisk moussaka

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


Hej måndag och ny vecka. Efter förra veckans strålande vackra och lite dimmiga morgnar startar vi denna vecka med gråväder. Men det är faktiskt helt ok det också känner jag idag. Som om världen liksom får vila lite i allt det gråa. Idag startade jag dagen som jag alltid försöker göra, med en 5 km promenad och sen frukost. Så skön start på dagen ändå! I skrivande stund står en ny variant av silviakaka i ugnen och hunden snarkar ifrån korgen i hallen. Rätt så lugnt och harmoniskt här hemma med andra ord! Veckan är fullproppad med jobb, så känns ändå skönt med en liten lugn start tycker jag.
Idag tipsar jag om 5 recept på god vardagsmat. Som min moussaka, där jag istället för att varva auberginen la jag den i botten. Så fiffigt då det iaf finns ett barn här hemma som annars hade rynkat på näsan väldigt ogillande. Nu kan han istället enkelt bara peta bort bottenlagret. Smidigt värre ändå.
vegetariska sötpotatisbiffar med kikärtor

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


Sötpotatisbiffar med kikärtor kvalar också in som en favorit hos mig. Alla ingredienser mixas i matbreredaren, formas sedan till biffar och steks enkelt i lite olja i pannan. Som en lite annorlunda variant av potatisbullar kan man säga,
snabb middag, vardagsmat, lax i vitlökssås

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


Lax går alltid hem hos mina barn. Här har jag snabbt stekt laxen och sedan gjort en smarrig vitlökssås till. Vardagsmat som är klar på typ 20 minuter. Sånt gillar jag!
soppa, pumpa, middag, mat

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


Hösten är väl ändå soppornas tid ändå va? Här har jag gjort en smarrig pumpasoppa på rotfrukter och ingefära. Hur gott som helst!
snabb pastasås, mat, vardagsmat, middag

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


När snabblagad är budordet, då är det min snabblagade pastasås med ajvar som gäller. Få ingredienser, få moment men massor av smak. Precis så som vardagsmat måste vara ibland!
Nu hoppas jag ni får en himla fin start på veckan! Så hörs vi av i morgon igen, då har jag en riktig klassiker på gång till er <3

1
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00