ANNONS

Tiramisu med jordgubbar och choklad

/

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


En av mina favoritdesserter är utan tvekan tiramisu. Så när jag skulle knåpa ihop en midsommarmeny till en av mina uppdragsgivare i år föll det inte helt otippat på en variant av just denna dessert. En tiramisu med jordgubbar och choklad. Mäktigt, underbart och bara så gott. Om du frågar mig.

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


Jag gör min tiramisu lite enklare, så den passar fint att göra i portionsglas eller som här, på en tallrik. Men, det blir nog allra, allra godast om man gör den i en form så den kan gotta till sig ordentligt liksom.

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


Använd vilken likör du vill i din tiramisu. Jag tycker Amarula blir väldigt gott. Den passar fint ihop med kaffet och har en mild smak.

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


Nu ska jag ta och fundera ut allt som måste handlas till midsommar. Jag tänker att det är bra att planera in årets midsommarhandling så inte resten av stan handlar samma tid liksom.
 

Chokladtiramisu med jordgubbar och Amarula:

2 dl vispgrädde
250 g mascarpone
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl florsocker
100 g choklad
1 fp savoiardikex
1 1/2 dl kallt kaffe
3 msk Amarula Cream

1 L jordgubbar

Vispa grädde, mascarpone, vanilj och florsocker krämigt. Riv chokladen och blanda i den, spar lite till dekoration.

Ha ut en klick av mascarponekrämen i en form.

Innan du börjar toppa kexen i kaffet kan det vara bra att planera hur du ska lägga kexen i formen.

Ha upp kaffe och Amarula på ett fat. Doppa den sockrade delen av kexen (alltså inte hela kexet) några sekunder i kaffet. Lägg ut kexen i formen, sockersidan ner. Bred ut hälften av mascarponekrämen på kexlagret. Dela jordgubbarna i tunna skivor och lägg över mascarponekrämen. Spar några jordgubbar till dekoration.

Doppa sedan ytterligare kex och lägg på. Bred eller spritsa sedan ut ett sista lager mascarponekräm. Ställ kallt i minst en timme.

Strö över riven choklad och dekorera med färska jordgubbar.

0
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00