ANNONS

Bakad potatis med färskost och svamp

/

Potatis

,

Samarbeten

,

Vegetariskt

,

I annonssamarbete med Snøfrisk®.

bakpotatis, färskoströra

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


Bakad potatis. Alltså är det så att den så sakta, sakta börjar bli modern igen? Jag som spenderar en hel del tid på sociala medier har märkt att det helt plötsligt dyker upp både en och två bakade potatisar i flödet. Och visst är det så, att det vi faktiskt konsumerar är det som är inne? Så jag tänkte, att inte kan jag vara sämre. Därför vill jag idag presentera: bakad potatis med färskost och svamp.
bakpotatis, färskoströra

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


För ska vi vara helt ärliga, så är det ju den goda röran man är ute efter när man gör bakad potatis, eller hur? Lyckan är då att få fortsätta mitt fina samarbete med Snøfrisk. En smakrik färskost gjord på getmjölk och kogrädde. Getmjölken ger verkligen osten en god karaktär, utan att ta över rent smakmässigt.
Jag gillar tanken på att de getter som mjölken kommer ifrån får ströva fritt på de norska bergssluttningarna under hela sommarhalvåret.  Härligt va?
Vill du veta mer om Snøfrisk kan du göra det här.
bakpotatis, färskoströra

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


Röran till mina bakade potatisar har jag gjort på färskost från Snøfrisk med smak av kantarell. Så här i mitten av maj är det rätt omöjligt att få tag på kantareller, så istället stekte jag på kastanjechampinjoner och hade till. Men i sensommar, när kantarellerna åter är i säsong, då kommer jag göra detta med skogens guld! Tänk er så gott!
 
bakpotatis, färskoströra

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


Snøfrisk kantarell har en härlig smak av kantareller, men för att göra det hela lite mer matigt blandade jag i stekta champinjoner, stekt rödlök, salt och lite citron. Fräscht, gott och grymt enkelt.
bakpotatis, färskoströra

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


Snøfrisk finns i smakerna Ramslök & Vitlök, Rödlök & Timjan, Kantarell & Naturell och du hittar dom hos Hemköp, Tempo och Eurocash, samt i vissa välsorterade ICA & Willysbutiker.
Tidigare i samarbetet med Snøfrisk har jag gjort våfflor med färskostspenatsoppa med färskost, ugnsbakade rödbetor med färskost och snabblagad pasta med färskost. 4 härliga recept ni gärna får kika in på om ni missat dom!
bakpotatis, färskoströra

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


Bakad potatis kan göras på flera sätt:
I ugn: Picka hål i skalet, lägg potatisarna på en plåt och ugnsbaka i 225°C i cirka 1- 1 1/2 timme. Tiden kan variera beroende på hur stora potatisar du har. Känn med en potatissticka så att potatisarna är helt klara.
I mikron: Picka hål i skalet. Lägg potatisarna i en form eller på en tallrik. Baka potatisarna på full effekt i 5 minuter åt gången, jag körde mina i cirka 15 minuter totalt, känn med en potatissticka så att potatisarna är helt klara.
På grillen: Picka hål i skalet. Linda in potatisarna i folie. Baka på grillen i cirka 1 timme. Vänd efter halva tiden. Ta ur potatisarna ur folien och låt dom ligga på grillen de sista 10 minutrarna utan folie för att skalet ska få lite knaprig yta.
I ugn och i mikron: Picka hål i skalet, lägg potatisarna på en plåt och ugnsbaka i 225°C tills de fått fin yta, cirka 20 minuter. Låt sedan potatisarna gå klart i mikron, kör 5 minuter åt gången. Detta är perfekt att ta till om man inte har tid att vänta i 1 1/2 timme på att potatisarna ska gå klart i ugnen.
bakpotatis, färskoströra

Foto: Photographer: Sebastian Niemi Ca


Bakad potatis med färskost och svamp 4 st:
225 g svamp (jag använde kastanjechampinjoner)
1 rödlök
smör att steka i
salt
2 fp Snøfrisk kantarell
citron
krasse
4 st bakpotatisar, jämnstora
Skiva svampen tunt. Hetta upp en torr stekpanna och stek svampen på medelvärme tills den börjar släppa ifrån sig vätska. Skala och finhacka löken. Blanda i lök och smör i svampen. Stek tills svampen är gyllene och löken mjuknat. Salta. Låt svalna.
Blanda den stekta svampen med färskost. Spar lite svamp till dekoration.
Smaka av färskoströran med citron och krasse.
Gör ett kryss i varje varm potatis. Fyll potatisarna med färskoströran, toppa med stekt svamp, lök och färsk krasse.
Gör en stor sallad att servera till.

0
3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00